Doğa Koleji öğretmenleri iş bıraktı

Maaşlarının ödenmemesi nedeniyle iş bırakan Doğa Koleji öğretmenleri, Ataşehir’deki genel merkez binası önünde eylem yaptıktan sonra dilekçe verdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 16 Aralık 2019
  • 18:48

Doğa Koleji’nde maaşların ödenmemesi nedeniyle derslere girmeme kararı alan öğretmenler okulun İstanbul’un Ataşehir ilçesindeki genel merkez binası önünde bir açıklama yaptı. İş bırakan öğretmenler genel merkeze dilekçe verdi.

Aylardır maaşlarının ödenmemesi nedeniyle ekonomik sıkıntıya düştüklerini belirten öğretmenlerden İsmail Sarp Aykurt şöyle konuştu: “Eylül ayının yüzde 70’i ödenmemiş durumda. Kasım ve Ekim aylarının tamamı.  Aralık ayının içerisindeyiz. Bununla beraber kira paramızı ödeyemiyoruz. Biz yasal hakkımızı kullanıyoruz. Yasal hakkımızı kullanarak burada dilekçe vermeye geldik.”

Aykurt, boykotlarının ülke genelinde devam ettiğini ve haklarını aramaya devam edeceklerini belirterek, “Okulun kime satıldığını çok umursamıyoruz, bizim temel derdimiz maaşlarımızı alabilmek ve işimize geri dönebilmek” dedi.

Basın açıklamasının ardından öğretmenler ‘Bildirim ve İhtiramızdır’ yazılı dilekçeleri okul yönetimine verdi.

Dilekçede şu ifadeler yer aldı: 

“Biz aşağıda adı ve imzası bulunan işçilerin ücretleri; mücbir bir neden olmaksızın aylardır ödenmemektedir. Şimdiye kadar; ücretlerimizin ödenmesi için tarafınıza yapılan tüm sözlü ve yazılı başvurularımız yanıtsız bırakılmıştır. Öyle ki; çoğumuz yaklaşık üç aydan beri borçlanarak asgari düzeyde yaşamaya çalışmakta ve buna karşın iş görme edimimizi yerine getirmekteyiz. Öte yandan tarafınız; sanki ücret ödeme yükümlülüğünüz ortadan kalkmışçasına şirket devredeceğiniz / devrettiğiniz şeklindeki haberlerle biz işçileri ve kamuoyunu oyalamakta ve yanıltmaktadır. Gelinen süreçte; keyfi olarak ödemediğiniz ücretlerin ödenmesi için yasal görmekten kaçınma hakkımızı kullanma zarureti doğmuştur. Biz aşağıda ismi ve imzası bulunan işçiler; fazlaya ilişkin tüm haklarımız saklı kalmak kaydıyla ücretlerimiz ödeninceye kadar ve 16.02.2019 gününden itibaren iş kanunu 34’üncü Madde gereğince ‘iş görmekten kaçınma’ hakkımızı kullanacağımızı ve yarattığınız tüm mağduriyetler için ayrıca hukuki ve cezai sorumluluğunuz dolayısıyla yasal yollara başvuracağımızı ihtaren bildiririz.”