DİSK: OVP geri çekilsin!

DİSK’e bağlı Gıda-İş Sendikası, OVP’e ilişkin Avcılar’da eylem yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 18 Eylül 2023
  • 08:55

DİSK’e bağlı Gıda-İş Sendikası iktidarın 2024-2026 dönemine ilişki Orta Vadeli Program’ına (OVP) karşı basın açıklaması gerçekleştirdi. Avcılar Marmara Caddesi’nde yapılan eylemde “Orta vadeli saldırı programı geri çekilsin. Kıdem tazminatıma dokunma!” pankartı açıldı. Marmara Caddesi’nde sloganlarla yürüyüş yapıldıktan sonra Deprem Anıtı önünde basın açıklaması okundu.

DİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, iktidarın krizden çıkmanın yol haritası olarak açıkladığı OVP’nin işçi ve emekçilere saldırı programı olduğuna dikkat çekti.

Aslan şunları ifade etti:

“Yoksulluk sınırının 40 bin lirayı geçtiği, açlık sınırının 12 bin liranın üstüne çıktığı, günde beş işçinin iş cinayetlerinde katledildiği, işten atmaların yaygınlaştığı, çalışma sürelerinin arttığı, işyerlerinde baskı ve mobbing uygulamalarının yaygınlaştığı, grevlere ve direnişlere saldırının arttığı, doğanın tahrip edildiği, peş peşe gelen zamlarla işçi ve emekçilerin yaşamının zorlaştığı koşulları ortadan kaldırması gereken iktidar, yaşanan bu ağır koşulara yeni saldırı yasalarını ekleyerek dizginsiz biçimde işçi ve emekçileri soyacak programı hayata geçirmek için hazırlıklarını son hızla sürdürüyor. Buna dur demeliyiz, bu saldırı yasası geri çekilmelidir.”

Aslan OVP’ye ilişkin şunları ifade etti:

“Orta Vadeli Program’da örgütlenme özgürlüğü, toplu iş sözleşmesi, vergide ve gelirde adalet, emeklilik, ücretler, sosyal güvenlik ve sosyal diyaloğa ilişkin hedeflere yer verilmezken, ücretlerin daha da eriyeceğini, alım gücünün düşeceğini, güvencesiz çalışma biçimlerinin yaygınlaşacağını, emeklilik sorunlarının büyüyeceğini gösteren değerlendirme ve hedefler yer almıştır” 

24 Eylül’de yapacakları emekliler buluşmasını aktaran Aslan şöyle devam etti:

“Tüm emeklilerin insanca yaşaması ve ücret alması talebiyle Kartal’da yapacağımız mitinge davet ediyorum. Yeni eğitim ve öğrenim dönemi başladı, milyonlarca işçi ve emekçi ailesinin çocukları okula beslenme çantası hazırlamadan gitmek zorunda kalıyor. Tekellere milyarlarca dolar akıtan iktidar ‘her öğrenciye bir öğün sağlıklı ücretsiz yemek’ talebini karşılamıyor. Buradan bir kez daha sesleniyoruz, bir an önce tüm okullarda tüm öğrencilere ‘bir öğün sağlıklı ücretsiz yemek’ uygulamasını başlatın. Eğitimde ÇEDES projelerine son verin, her öğrenciye bilimsel, laik, demokratik eğitim ortamı sağlayın. Bu çağrımıza kulak verin, taleplerimizi karşılayın.”