DEV TEKSTİL’den Greif işçileri için basın açıklamasına çağrı

DEV TEKSTİL, Greif’in Sultanbeyli’deki fabrikasında yaşanan işten atmalara karşı basın açıklaması yapacak.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 05 Aralık 2019
  • 19:16

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası, Greif’in Sultanbeyli’deki fabrikasında yaşanan işten atma saldırısına karşı basın açıklaması yapacağını duyurdu.

İşten atmaları ve sendikal ihaneti kabul etmediğini belirten DEV TEKSTİL, işçi ve emekçi basın açıklamasına davet ederek şu açıklamayı yaptı.

Sultanbeyli Greif fabrikasında haksız ve hukuksuz bir şekilde işten atma saldırısı gerçekleşmiştir!

İşten atmaları ve sendikal ihaneti kabul etmiyoruz!

Sendika ihanette sınır tanımayan DİSK TEKSTİL bürokratları Sultanbeyli Greif fabrikasında bir kez daha iş başındaydı. 4 Aralık itibariyle 30 civarında işçi işten atıldı. Krizi bahane eden Amerikan tekeli Greif sabah işbaşı yapan işçileri eğitim var diyerek çağırıp iş akitlerini sonlandırdı. Arkadaşları ile vedalaşmalarına ve fabrika içine geri dönmeleri izin verilmeyen işçiler güvenlikler eşliğinde kapının önüne konuldu. Bir lütuf gibi sundukları kıdem ve ihbar tazminatlarını alan işçilere “geriye dönük ve işe iade davası aşmamak şartı” yazılı kâğıtları imzaladıkları takdirde 2 maaş da vereceklerini ifade etmişler.

Greif yönetimi yaptığı bu hukuksuzluğa son vermelidir. Sendikaların başına çöreklenmiş bürokratlar bir kez daha Greif fabrikasın da ortaya çıkarak işçilere ihanet etmiştir.  Haksız ve hukuksuz bir şekilde işten atılan Greif işçilerine üyesi oldukları sendikada sahip çıkmamıştır. Aksine DİSK TEKSTİL Başkanı Kazım Doğan ve sendika yönetimi sessiz kalmıştır.

Greif işçilerinin yaşadıkları haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası olarak fabrika önünde basın açıklaması gerçekleştireceğiz. Basın açıklamasına duyarlı tüm kamuoyunu davet ediyoruz.

Tarih: 06.12.2019

Saat: 16.00

Adres: Adil, Mehmet Zahid Kotku Caddesi & Danışmand Sokak No:12, 34935 Sultanbeyli/İstanbul

İletişim:  0535 257 70 99