DEV TEKSTİL’den basın açıklamasına çağrı

Sendikamıza, üye ve yöneticilerimize, dostlarımıza karşı gerçekleştirilen saldırının amacını, hukuk skandalı niteliğindeki gelişmeleri ve diğer bilgileri kamuoyuyla paylaşmak için basın açıklaması gerçekleştireceğiz. Sendika avukatlarımızın da katılımıyla gerçekleştireceğimiz açıklamaya tüm ilerici-duyarlı basını ve kamuoyunu çağırıyoruz.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 20 Ekim 2019
  • 15:57

Devrimci sınıf mücadelemizi engelleyemeyeceksiniz!
Keyfi tutuklamalar ve baskılara boyun eğmeyeceğiz!

 

4 Ekim’de Tekirdağ’ın, Çorlu ve Çerkezköy ilçelerinde sendikamızın yöneticileri ve üyelerinin evleri, sendikamız, devrimci işçi ve emekçilerin evleri keyfi biçimde basılarak 17 kişi gözaltına alınmıştır. Gözaltı saldırısı sonrası polis ve savcılık keyfi dayatmalarla bilgi edinme hakkımızı dahi engellemiştir. 4 günlük gözaltı süresinin dolmasından sonra makul bir gerekçe bile sunulmadan süre 4 gün daha uzatılmıştır. 8 günün sonunda da savcılığa çıkarılan arkadaşlarımız yine keyfi biçimde gece yarılarına kadar bekletilmiş ve sonunda 7 arkadaşımız hiçbir gerekçe sunulmadan tutuklanmıştır. Tam bir hukuk garabetinin ve bir mizansenin yaşandığı süreç bize bir kez daha göstermiştir ki bu ülkede polis ve yargı sermayeye hizmet etmekten, hak ve onur mücadelesi veren işçi ve emekçileri baskı altında tutmaktan başka hiçbir şey yapmamaktadır. Arkadaşlarımızın önden verilmiş kararla savcılığa ve mahkemeye çıkarılmaları da tam bir tiyatro oyunu gibi yaşanmıştır. Mahkeme 6 kişi için tutuklama açıkladığında polis amirinin “şu da var” diyerek bir arkadaşımızı da göstermesiyle kararın değiştirilmesi sergilenen oyunun boyutunu göstermektedir.

Tutuklama gerekçesi ise işçi sınıfının hak ve onur mücadelesi tarihinde önemli bir yeri olan 1 Mayıs’a, 8 Mart’a katılım, sendikamızın gerçekleştirdiği piknik, eşinden şiddet görmüş kadınlara yardım amaçlı kermes yapmak vb.dir. Sunulan gerekçeler bir kez daha göstermiştir ki dertleri Trakya’da işçi sınıfı ve emekçilerin mücadelesini engellemektir.

Bu saldırılar karşısında yılmadık, yılmayacağız. Devrimci sınıf mücadelesini gözaltı ve tutuklama saldırısıyla engelleyebileceklerini düşünenler yanılıyorlar. Bizler saldırılar ve baskılar karşısında durarak emek, onur ve hak mücadelesini sürdürecek ve büyüteceğiz.

Devrimci sınıf mücadelemize karşı yapılan saldırıya ve 7 arkadaşımızın keyfi biçimde tutuklanmasına karşı sessiz kalmayacağız. Sendikamıza, üye ve yöneticilerimize, dostlarımıza karşı gerçekleştirilen saldırının amacını, hukuk skandalı niteliğindeki gelişmeleri ve diğer bilgileri kamuoyuyla paylaşmak için basın açıklaması gerçekleştireceğiz. Sendika avukatlarımızın da katılımıyla gerçekleştireceğimiz açıklamaya tüm ilerici-duyarlı basını ve kamuoyunu çağırıyoruz.

Tarih: 21 Ekim Pazartesi

Saat: 16.00

Yer: Tekirdağ Çorlu Temsilciliği

(Kemalettin Mahallesi, Omurtak Cad. Gür İş Merkezi No:180/466 / 1 Kat Tekirdağ/Çorlu)

İletişim: 0 531 232 32 81

Baskılar, tutuklamalar bizi yıldıramaz!

İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası
20 Ekim 2019