Çiğli Belediyesi’nde işten atma ve eylem

Çiğli Belediyesi’nde seçimlerin ardından işten atılanlar dün geceden beri belediye önünde işlerini geri istemek için eyleme başladılar.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 27 Nisan 2019
  • 14:43

31 Mart yerel seçimlerinin ardından İzmir’de belediyelerden işçi çıkarma haberleri gelmeye devam ediyor. Hafta başında Menemen Belediyesi’nde işten çıkarma yaşanmıştı. Dün akşam (29 Nisan) ise Çiğli Belediyesi’nde işten çıkarmalar yaşandı.

Dün akşam belediye önünde toplanan işçiler haksız yere işten çıkartıldıklarını söylediler. konuştuğumuz belediye çalışanları seçimlerden önce belediyenin Kafesan şirketine, kafelere, parklara ve belediyeye sözleşmeli memur olarak işe alındıklarını seçimlerden sonra başta şantiye çalışanlarının çıkarılmaya başlandığını ifade eden işçiler bugün de 9 sözleşmeli memur olmak üzere toplam 23 kişinin işten çıkarıldıklarını belirttiler.

Daha fazla çıkışların olduğunu belirten işçiler, ancak ellerine tebligat geçenlerin sayısının şimdilik 23 kişi olduğunu söylediler. İşten çıkarılanlar arasında 5 yıldır çalışan Güvenlik Sen üyesi sorumlu memur, 13 yıllık bir memur ve 2 ay önce işe alınan belediyenin farklı bölümlerinde çalışan sözleşmeli memurlar bulunuyor. Sözleşmeli  memurların yanında belediye işçileri de işten çıkartılanlar ararsında.

İşten çıkarılanlara KHK kapsamında getirilen güvenlik soruşturmasının gerekçe olarak sunulduğunu, başka gerekçe olmadığının söylendiğini belirten işçiler, Bizler bütün evraklarımızı hazırlayıp adli sicil kayıtlarıyla beraber belediyeye verdik” diyerek işten atmaya tepki gösterdiler.

5 yıldır güvenlik elemanlarının sorumlusu olan işçi kılık kıyafet gerekçe gösterilerek işten atıldığını belirterek “Takım elbiseyle işe geliyorum başka nasıl gelebilirim” diye tepkisini gösterdi.

Dün akşamdan itibaren sabaha kadar belediyenin önünde eylemlerine devam eden işçi ve emekçiler bugün de  eylemlerini  sürdürüyorlar. Genel-İş Sendikası İzmir 5 No’lu Şube Başkanı ise bugün direnişçilerin yanına gelerek belediye başkanıyla görüşmeye çalıştıklarını, çıkarılanlar işe geri dönmezse Pazartesi eylemler örgütleyeceklerini söyledi.

Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube, Güvenlik Sen ve Tüm Bel Sen sendikalarının üyesi olan işçiler, belediye önünde eylemlerini sürdürerek belediyenin önünden gece gündüz ayrılmayacaklarını belirttiler.

Kızıl Bayrak / İzmir