Çankaya Belediyesi’nde 4 temsilci görevden alındı

DİSK / Genel-İş Ankara 1 No'lu Şube, Çankaya Belediyesine bağlı iştiraklerden olan ÇANPAŞ'taki dört işyeri temsilcisini TİS sürecine zarar verebileceklerini söyleyerek görevden aldı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 25 Haziran 2022
  • 16:30

DİSK / Genel-İş Ankara 1 No’lu Şube, Çankaya Belediyesine bağlı iştiraklerden olan ÇANPAŞ’taki dört işyeri temsilcisini görevden aldı. Şubeye çağırılan işçilere, görevden alma gerekçesi olarak “yönetimle uyumlu çalışmamaları” gösterildi.

Şube yönetimi üyelerine şöyle bir mesaj attı:

“Merhaba arkadaşlar. Şube yönetimi olarak bugün ÇANPAŞ’ta görevli olan bazı temsilci arkadaşlarımızı görevden almış bulunuyoruz; çünkü önümüzde ÇANPAŞ TİS süreci var ve bu sürece hiçbir arkadaşımızın zarar vermesine müsaade edemeyiz. Dolayısıyla göreve geldiğimiz zaman zarfında süreç ile ilgili yanlış bilgilendirme yapan, işçi ile sendika şubesi arasında doğru bilgi akışı sağlamayan, görev gününde işyerine veya sendika şubesine gelmeyen, seçim duyurusu yapılmadan temsilcilik görevini ve gününü seçim çalışmasında kullanan ve şube ile uyum içinde çalışmayan arkadaşımızın, işçi arkadaşlarımıza ve TİS sürecine zarar vereceğini gördüğümüz için 4 arkadaşımızı görevden alma zorunluluğu doğmuştur. Ayrıca ÇANPAŞ temsilcilerinin 17 kişiden oluştuğunu ve sadece bu 4 arkadaşımız ile ilgili böyle bir karar alınmasının kişisel değil genel anlamda bir sorun olması sebebi ile olduğuna dikkatinizi çekmek isteriz. Şube yönetimi olarak aldığımız kararın arkasında olduğumuzu ve ÇANPAŞ emekçilerinin TİS sürecinin iyi geçmesinin önündeki hiçbir engele müsaade etmeyeceğimizin bilinmesini ister hepinize saygılar sunarız.”

Sendika.Org’a konuşan ve görevden alınan temsilcilerden olan Emrah Can, birimlerdeki sıkıntılara karşı raporlar hazırladıklarını ancak şube yönetimi tarafından herhangi bir dönüş alamadıklarını söyledi. Kendi bulundukları işyerlerinde sendika yöneticilerinin gelip toplantı aldıklarını ancak kendilerinin davet bile edilmediklerini aktardı.

Can, “Bizi temsilci olarak tanımadılar ki, bu şekilde nasıl uyumlu olalım” dedi. Can ayrıca yaklaşık 500 kişinin çalıştığı şantiyede 231 oyla seçilmiş bir temsilci olduğunu da hatırlattı.