“TİS süreci seçime kurban ediliyor!”

Genel-İş üyesi Çankaya Belediyesi Emekçileri, yaptıkları yazılı açıklama ile üyesi oldukları sendikaya “Prangayı ayağımızdan çıkarın ve eylem kararı alın, gerisini biz hallederiz…” diye seslendi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 21 Mart 2024
  • 20:30

Genel-İş üyesi Çankaya Belediyesi Emekçileri yazılı açıklama yaptı. “Çankaya Belediyesi’nde TİS süreci seçime kurban ediliyor!” başlıklı açıklamada “Yaklaşık 4 ay önce TİS’e ilişkin taleplerimizi kamuoyu ve DİSK Genel-İş Ankara 1’Nolu Şube ile paylaştık” denildi.

Sendikanın taleplerini kabul etmediği belirten açıklamada şöyle devam edildi:

“2 yıllık yapılan TİS’in ikinci yılına dair ise ne talep edildiğinin sözünün bile edilmemesi hepimiz için ayrı bir risk ve muammadır. Ekonomik gerçeklerle örtüşmeyen TÜİK enflasyon rakamları dışında 2. yıl için refah payı ön görmeyen bir sözleşme, zaten yetersiz olan birinci yıl zamlarının eriyip gitmesini önleyemeyecektir.

Ayrıca mevcut TİS görüşmeleri dışında kalan CANPAŞ işçileri için de acilen bir ek protokol talebimiz vardı. Buna ilişkin sendika yönetiminin ve işverenin sessiz kaldığını görmekteyiz. Eşit işe eşit ücret ilkesini ağızlarından düşürmeyenlerin, binlerce CANPAŞ işçisinin yaşadığı yoksulluğu görmezden gelmesini kabul etmiyoruz.

Örgütlü olduğumuz sendika ayağımızda bir pranga!

En güçlü olduğumuz dönemde, grev dahil tüm mücadele araçlarını kullanabilecek iken örgütlü olduğumuz sendikamızın yönetimi kendisinin kamuoyuna açıkladığı ‘Yoksulluk sınırını’ dahi işverenden talep etmeyerek samimiyet testinde sınıfta kalmıştır. Kendi üyelerine açlık sınırında ücretleri reva görmektedir. Sendika yönetimi ‘siyasetçiler üzülmesin, aman parti zarar görmesin’ kaygısı ile hareket etmektedir. ‘Böyle bir dönemde nasıl greve gideriz, seçim var’ demektedir. Sendikalar, ayağımızda bir pranga değil, mücadelemizin odağı olmalıdır. Elimizi kolumuzu bağlamamalıdır.

Geçinemeyen Çankaya emekçisi zaten direnişi ile sendikanın talebinin çok üstünde bir refah payı alabilecek güce sahiptir.

Şimdi sendikamıza sesleniyoruz: ‘Prangayı ayağımızdan çıkarın ve eylem kararı alın, gerisini biz hallederiz…’”