Bursa’da greve çağrı

Bursa’da sağlık emekçileri, grev öncesi basın toplantısı gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 07 Şubat 2022
  • 23:40

Yarın (8 Şubat) gerçekleşecek grev öncesi Bursa Tabip Odası, Bursa Veteriner Hekimler Odası, Bursa Eczacı Odası ve Bursa Dişhekimleri Odası bugün Bursa Akademik Odalar Birliği’nde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Sağlık emekçileri taleplerini dile getirdi, halka greve destek çağrısında bulundu. Açıklamayı yapan Bursa Tabip Odası Başkanı Alpaslan Türkkan, sağlıkta dönüşüm programını eleştirdi. Türkkan, geçtiğimiz 20 yılda genel sağlık sigortası, şehir hastaneleri ve aile hekimliği gibi uygulamalarla halkın sağlık hakkına, sağlıkçıların çalışma koşullarına ve özlük haklarına büyük zararlar verildiğini belirtti.  Hekimlerin çalışma koşullarının aktarılmasının yanı sıra, Covid 19 pandemisinde iktidarın politikalarını eleştirdi.

Halka seslenilen açıklamada şunlar söylendi:

“8 Şubat G(ö)REV’i yalnızca hekimler/sağlık çalışanları için değil, hepimiz içindir. Taleplerimiz; halkımızın sağlık hakkı, topluma nitelikli sağlık hizmeti sunulması ve insanca yaşamın sağlanmasıdır. Biz hekimler ve sağlık çalışanları dün olduğu gibi bugün de nitelikli sağlık hizmeti sunmak ve iyi hekimlik yapmak istiyoruz. Sizin de her gün yakından şahit olduğunuz sağlıkta yaşanan bu çöküşün sorumlusu hekimler ve sağlık çalışanları değildir. Aylarca sanal kuyruklarda beklemenize, 5 dakikada muayene olmanıza, sorunlarınızı acillerde çözmeye çalışmanıza, nitelikli sağlık hizmeti alamadığınız sağlık sistemine karşıyız. Sağlık hakkı için itirazımızı birlikte yükseltelim. Hekimler köle, hastalar müşteri değildir. Sağlıklı yaşam hakkımızdan vazgeçmeyelim! 8 Şubat’ta randevu almayın, hastanelere hasta olarak değil, G(ö)REV’de bizlerin yanında olmak için gelin.”

Yarın Grev, Bursa Tabip Odası, Bursa Veteriner Hekimler Odası, Bursa Dişhekimleri Odası, Bursa Eczacı Odası, SES Bursa Şubesi, Genel Sağlık-İŞ Bursa Şubesi, Dev Sağlık-İŞ Bursa Şubesi, DİSK, Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası ve Bursa Aile Hekimleri Derneği tarafından gerçekleştirilecek.

Kızıl Bayrak/Bursa