Bornova Belediyesi'nde baskılara karşı eylem

Bornova Belediyesi'nde Genel-İş Sendikası 7 No'lu Şube, işçilerin güvenlik şefi tarafından tehdit edildiğini ifade etti ve belediye önünde açıklama yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 25 Aralık 2021
  • 13:47

Bornova Belediyesi'nde örgütlü olan Genel-İş 7 No'lu Şube üyeleri işyeri baş temsilcileri ve bir kadın işçinin güvenlik şefi tarafından tehdit edilmesine karşı açıklama yaptı. Belediye önünde yapılan açıklama da daha önce Bornova Belediyesi'nde Güvenlik Şefi olarak görev yapan, ancak güvenlik görevlisi bir kadın işçinin taciz ve tehdit iddiaları üzerine görevden alınan A.H.'nın işyeri baş temsilcisini tehdit ettiği ifade edildi.

Gazete Yenigün’de yer alan habere göre Yapılan eylemde basın açıklamasını DİSK Genel İş Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı okudu. Açıklamada A.H. taciz ve tehdidi yargıya taşıyan kadın işçinin şikayetini geri alması için işyeri baş temsilcisine bir aracı gönderdiği öne sürüldü. Önceki günlerde bu yöndeki tehditlerin Genel-İş 7 No'lu Şube Başkanı Özgür Genç'in can güvenliğini tehdit edecek kadar ileri gittiği, yaşanan son tehdit olayının bardağı taşıran damla olduğu ifade edildi.

Ayrıca açıklamada A.H.'nin hala fiili olarak görevde olduğunu öne sürüldü. Şube Başkanı ve işyeri baş temsilcisine yapılan tehditlerin arkasındaki güçlerin bir an önce aydınlatılması taleplerini dile getiren Bornova Belediyesi işçileri yaşanan olaylar aydınlatılıncaya kadar tutumlarının aynı kararlılıkla süreceğini ifade ettiler.

Genel-İş 7 No'lu Şube tarafından Bornova Belediyesi'nde çalışan üyelerine şu mesajın gönderildiği öğrenildi:

Değerli mücadele arkadaşlarımız,

Dün, güvenlik işyeri baş temsilcimiz, onun işyerine kadar giden bir şahıs tarafından bölge güvenlik amiri görevini ısrarla sürdürmeye çalışan kişi ile ilgili yaşadığı davasını geri çekmeye zorlanmış, işyeri değiştirmesi dayatmasıyla karşılaşmıştır.

Ayrıca Şube başkanımız da can güvenliğine varacak boyutta tehdit edilmiştir. Kurumsal kimliğimiz ve örgütlü mücadelemiz adına bu saldırının arkasında kimler varsa, ilgili şahıs hangi vazife ile kim tarafından görevlendirildiyse ortaya çıkarılana ve mücadelemizden sonuç alana kadar kararlı tutumumuz sürdürülecektir.

Yaşasın örgütlü mücadelemiz Yaşasın, Genel-İş Yaşasın DİSK!”