Barutçu Tekstil direnişine dayanışma ziyaretleri

Sendikalaştıkları için işten atılan Barutçu Tekstil işçileri, patronun zehirleme girişimi de dahil olmak üzere tüm baskılara karşı 110 gündür direnişi sürdürüyorlar.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 03 Şubat 2023
  • 19:10

Sendikalaştıkları için işten atılan Barutçu Tekstil işçileri, patronun zehirleme girişimi de dahil olmak üzere tüm baskılara karşı 110 gündür direnişi sürdürüyorlar. Bugün de (3 Şubat) Birleşik Metal-İş Sendikası Kadın Komisyonu ve Yoksulluğa Feminist İsyan Kampanya Grubu dayanışma ziyaretinde bulundu.

Birleşik Metal-İş Sendikası kadın komisyonu, "Kadın dayanışması yaşatır, yanınızdayız" pankartını açarak sloganlarla fabrika önüne geldi.

Kadın Komisyonu adına konuşan Meltem Yıldız şunları söyledi:

"Ataerkil patron zihniyeti hak arayan mücadele eden kadınlara düşman. İstiyorlar ki iş yerinde başımıza ne gelirse gelsin sesimiz çıkmasın, ne veriliyorsa onunla yetinelim. Emeğimizi kanımızın son damlasına kadar sömürsünler. Asit yüklü varilleri direniş alanına getirerek sizleri zehirlemeye çalışmalarını gördük. 

Bizler metal işçileri olarak benzer yollardan geçtik. Birlikte mücadelenin hayatlarımızı ve dünyayı değiştireceğini biliyoruz. Haklı mücadelenizin sonuna kadar yanındayız" 

Yoksulluğa Feminist İsyan adına yapılan konuşmada ise, Barutçu Tekstil'de kadınların yaşadıkları aktarıldı. Ardından şu sözler söylendi:

"İşçilerin sağlığına kast eden, işçileri zehirlemeye teşebbüs eden Lütfü Barutçu’yu teşhir ediyoruz. Baskı ve tehditlerle kadınların direnişinin engellenemeyeceğini, kadın işçilerin direnişinin kazanacağını Acarsoy Tekstil, Koç Üniversitesi Hastanesi ve pek çok direnişten biliyoruz. Kadın işçilerin direnişini sahipleniyoruz. Direnen kadın işçilerin tüm talepleri yerine getirilinceye kadar Barutçu Tekstil direnişinin sesini hep birlikte yükselteceğiz, direnişi dayanışma ile büyüteceğiz”

Direnişçi işçiler adına söz alan Emine Varol ise "110 gündür direniyoruz. Bir 110 gün daha olsa direnmeye devam edeceğiz. İşimizi geri istiyoruz" dedi.

Eylemde "Direne direne kazanacağız", "Sendika haktır engellenemez", "Yaşasın sınıf dayanışması", "Yaşasın kadın dayanışması" sloganları atıldı.

Çekilen halayların ardından eylem sona erdi.

Kızıl Bayrak / Bursa