Bakırköy Belediyesi’nde direniş 80. gününde

Genel-İş Sendikası üyesi Bakırköy Belediyesi işçileri direnişin 80. gününde Özgürlük Meydanı’nda eylem gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 10 Kasım 2021
  • 14:40

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası üyesi Bakırköy Belediyesi işçileri “işe iade” ve toplu sözleşme talebiyle 80 gündür Özgürlük Meydanı’nda direnişe devam ediyor. Her Çarşamba Özgürlük Meydanı’nda yapılan açıklamada ilk olarak Genel-İş Sendikası Şube Başkanı konuşma gerçekleştirdi. Direniş süreci anlatılan konuşmada dayanışma çağrısı yapıldı. Bakıröy Belediyesi direnişçileri adına yapılan açıklamada Bakırköy Belediye yönetiminin sürdürdüğü hukuksuzluklarına değinildi ve şunları ifade etti:

“Temmuz 2020 tarihinden itibaren zam alamayan Bakırköy Belediyesi şirket işçilerine, işten atılma ve ücretsiz izne gönderilme başta olmak üzere, maaşların düşürülmesi, yemek paralarının 5 liraya indirilmesi, esnek, kuralsız ve güvencesiz çalıştırılma dayatılmaktadır. Bu olumsuzluklarla birlikte, sendikal baskı yapılmış ve zorla baskı ile hak kaybına sebep olan bir çok farklı evraklar imzalatılmıştır. Gerekli iş güvenliği önlemlerini almayan Bakırköy belediye yönetimi, göreve geldiği 2014 yılından bugüne kadar 6 işçi arkadaşımız iş kazası ile iş cinayetinde hayatını kaybetmiştir. Açıkça 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği, 4857 sayılı iş kanunu, 6356 sayılı sendikalar ve toplu sözleşme kanunu yok sayılarak, kanunsuzluk, hukuksuzluk ve adaletsizlik Bakırköy Belediyesi’nde devam etmektedir.”

Belediyenin faaliyet raporlarına değinilen açıklamanın açıklamada şunlar vurgulandı:

“Bakırköy Belediyesi faaliyet raporlarında milyonluk ihaleler, milyonluk temsil ve ağırlama giderleri başta olmak üzere 591 milyonluk devasa bütçede, her harcama kalemine para bulunurken, Bakırköy’ün yükünü çeken şirket işçilerine sıra gelince paramız yok açıklaması yapılmaktadır.”

Açıklamada son olarak Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na seslenilerek talepler şu şekilde sıralandı:

“Keyfi olarak kanunsuzca işten attığınız işçiler geri alınsın
Bakırköy işçilerinin anayasal hakkı olan toplu sözleşmeleri yapılsın Ücretlerinde kesinti yaptığınız işçilerin ücretleri eski haline getirilsin İşçiler üzerinde yapılan baskılara ve tehditlere son verilsin Sendikalı olma hakkımıza saygı gösterilsin
Sorunlarımız masa başında çözülsün.”

TOMİS üyesi Sinbo direnişçisi Dilbent Türker ve Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’nun da katıldığı eylem basın açıklamasının okunmasının ardından açıklama sona erdi.

Eylemde "Atılan işçiler geri alınsın", "Direne direne kazanacağız", "Sözleşme hakkımız engellenemez", "Birleşe, birleşe kazanacağız" sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul