Bakırköy Belediyesi işçilerinden eylem

DİSK Genel-İş Sendikası 2 No'lu Şube, Bakırköy Belediyesi işçilerinin 31 Ekim'e kadar kısa çalışma ödeneğine bağlanmasını ve toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin başlamamasını protesto etti.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 14 Eylül 2020
  • 19:00

DİSK Genel-İş Sendikası 2 No'lu Şube, Bakırköy Belediyesi işçilerinin 31 Ekim'e kadar kısa çalışma ödeneğine bağlanmasını ve toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin başlamamasını protesto etti.

Genel-İş üyesi yaklaşık 400 işçi Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda toplandı. Eylemde DİSK Genel-İş Sendikası 2 No'lu Şube imzalı “Toplu sözleşme hakkımız engellenemez!” ve “Kısa çalışma ödeneği istemiyoruz! Esnek çalışmaya hayır!” pankartları açıldı. İşçiler ise “Kısa Çalışma Ödeneğine hayır!”, “Toplu sözleşme istiyoruz”, “Esnek çalışma istemiyoruz!”, “İnsanca yaşamak istiyoruz!”, “Kuralsız, güvencesiz çalışmak istemiyoruz!”, “Sefalet ücretine hayır!” yazılı dövizler taşıdı. Ayrıca, eylem boyunca sık sık “Hak, hukuk, adalet!”, “Taşeron işçisi köle değildir!”, “Baskılar bizi yıldıramaz!”, “İş, ekmek, özgürlük!”, “Sözleşme hakkımız engellenemez!”, “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız!” sloganları atıldı.

İşçiler toplu iş sözleşmesi ve güvenceli çalışma istiyor!

Genel-İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Adil Çiftçi eylemde yaptığı konuşmada belediye işçilerine esnek çalışmanın dayatıldığını teşhir etti. Konuşmasında “Toplu sözleşme hakkımızı istiyoruz, esnek çalışmak istemiyoruz” diyen Çiftçi, bir yıldan beri Belediye'den toplu iş sözleşmesi için randevu alamadıklarını ifade etti. Çiftçi'nin konuşmasının ardından işçiler ıslıklarla ve sloganlarla belediye önüne yürüyüş gerçekleştirdi.

Açıklama işçilerin tekrar meydana yürümesi ve buradan iş yerlerine dağılması ile sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak'a konuşan işçiler KHK'yla kadroya geçtiklerini, ancak sürekli belediyeye bağlı muhatap şirketin değiştiğini ve toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin başlamadığını, belediyenin sendikayı oyaladığını ifade ettiler. Ayrıca salgın döneminde işçiler daha önce de 2 ay kısa çalışma ödeneğinden yararlandıklarını belirttiler.

A Haber'den taraflı haber

Eylem sırasında A Haber'in canlı yayın yapması ve eylemi sadece toplu sözleşme eylemi gibi göstermesi dikkat çekti. Yandaş medya A Haber CHP'li belediyeyi itibarsızlaştırmak için sözleşme yapılamamasını haberleştirirken, eylemin temel gündemlerinden olan Kısa Çalışma Ödeneği ve esnek çalışmanın protesto edilmesini yok saydı. Böylece yandaş medyanın ikiyüzlü ve yalan habere dayanan habercilik anlayışı da bir kez daha gözler önüne serildi.

Kızıl Bayrak / Bakırköy