Ataşehir Belediyesi’nde işçilere darp ve saldırı

Ataşehir Beldiyesi’nin keyfi işyeri ve görev değişikliği saldırısına karşı bildiri dağıtan işçiler Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin ve korumalarının saldırısına uğradı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 29 Mayıs 2019
  • 20:29

Ataşehir Belediyesi’nde keyfi işyeri ve görev değişikliği uygulamasına karşı bildiri dağıtan Genel-İş üyesi işçiler Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin korumaları tarafından saldırıya uğradı.

Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şubesi’ne üye işçiler bugün belediye binasında bir araya gelerek keyfi uygulamadan vazgeçilmesi çağrısı yapan bildiriyi dağıtmak istedi. Toplu iş sözleşmesi sürecinin devam ettiği belediyede, sendika işyeri temsilcisinin de aralarında olduğu 40’a yakın işçinin yasaya aykırı uygulamaya maruz kaldığı öğrenilirken, bildiri dağıtan işçilerle Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görüşme talebinde bulunduğu ve görüşmeye giden işçilerin saldırıya uğradığı belirtildi.

Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin işçilere hakaret ve tehditler savurduğu, korumalarının da silah çekip işçileri darp ederek saldırı gerçekleştirdiği bildirildi.

Genel-İş Anadolu Yakası 1 Nolu Şubesi tarafından yapılan açıklamada, saldırıya dair “Belediye Başkanı Battal İlgezdi, koruma ordusuyla ‘kim bu bildirileri dağıtanlar, atın bunları dışarı’ diyerek küfürlerle temsilci arkadaşlarımızı darp ettiler. Yasayı hatırlattığımızda bir temsilci arkadaşımızın suratına yumruk attı, koruması silahını çekti mermiyi namluya sürdü. Hepimize küfürlü tehdit ederek aşağı indi” ifadeleri kullanıldı.

Saldırı sonrası belediye binası önünde işçiler adına Genel-İş İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Arıkan açıklama yaptı. Bilgilendirme çalışması yaptıklarını ve kimsenin bunu engelleme hakkı olmadığını belirten Arıkan, gerekli cevabı vereceklerini, her türlü yasal işlemi yapacaklarını söyledi.

Öte yandan Ataşehir Belediyesi’nden konuyla ilgili açıklama yapılarak saldırı yaşanmadığı iddia edildi, işyeri ve görev değişikliğinin yasalara uygun gerçekleştiği öne sürüldü.