Ataşehir Belediyesi işçilerinin direnişi 100. gününde!

Ataşehir Belediyesi’nde işten atılan iki işçinin başlattıkları direniş, bugün 100. günü geride bıraktı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 16 Ocak 2020
  • 19:50

5 Ekimde sendikal faaliyetleri ve toplu sözleşme maddelerinin uygulanması için çalışma yürüttükleri için işten atılan işyeri temsilcileri Melike Şahin ve Alişan İpşiroğlu direnişlerinin 100. günü vesilesiyle bugün basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada öncelikle Melike Şahin konuştu. Direnişlerini kar, kış, fırtına demeden devam ettirdiklerini ve kazanana kadar direneceklerini ifade etti. “Sendika yönetiminin ve CHP’nin direnişleri görmezden gelmelerine karşın, yalnız olmadığımızı biliyoruz. Aydın’da, Şişli’de, CHP il binası önünde Mahir Kılıç’ın direnişi devam ediyor. Sadece buralarda değil, sendika çalışması yürüten ve işten atılan, direnen pek çok yerde işçi arkadaşlarımız direniyor. Patronlara, patron zihniyetli belediye başkanlarına karşı direniyoruz ve direnmeye devam edeceğiz” dedi. Ataşehir’de mahalle mahalle gezerek bu zihniyeti teşhir edeceklerini, gerçek hak, hukuk, adaletin ne olduğunu anlatacaklarını ifade etti. Sözlerini “İşçiyiz, emekçiyiz, haklıyız ve kazanacağız” diye bitirdi.

Direnişçi Alişan İpşiroğlu ise haksız yere işten atıldıklarını, haklarında kara propaganda yapıldığını anlattı. Sözleşmelerinde bulunan maddeler uygulanmadığı için bu duruma itiraz ettiklerini, hakkını aradığı için işten atıldığını belirtti. Geriye dönük ödemelerin, mesai ücretlerinin gasp edildiğini ve bunlara karşı çıktıkları için işten atıldıklarını anlattı. “İşçiyiz, hakkımızı alana kadar direneceğiz” dedi.

Ataşehir direnişçilerinin ardından Üsküdar Belediyesi’nde işten atılan bir işçi söz aldı. 13 hafta eylem gerçekleştirdiklerini ama hiçbir belediye görevlisinin açıklama yapmadığını belirtti. Ülkenin her yanında pek çok sıkıntı olduğunu, sanki sorun yokmuş gibi Kanal İstanbul gibi kimsenin istemediği projelerle uğraştıklarını anlattı. “Hangi parti olursa olsun işçileri dini, ırkı, partisi farklı diye ayırmaya çalışıyorlar” diyerek bu oyuna gelmeden birleşme çağrısı yaptı.

Direnişçi işçilerin ardından Direniş Meclisleri adına konuşma yapıldı. Konuşmalarında Grup Yorum üyelerinin açlık grevi ve ölüm orucunda oldukları, KHK’lara karşı direnişlerin olduğu ve direnişlerin kazanacağı vurgulandı.