Antep Havaalanı’nda işçiler hakları için eylemde

Antep Havaalanı’nda çalışmak üzere Samsun’dan kente gelen 23 işçi, işten çıkarıldı. İşçiler haklarını almak için eyleme başladı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 16 Haziran 2020
  • 16:38

Antep Havaalanı inşaatında çalışan işçiler hakları verilmeden işten çıkarıldı. Bunun üzerine işçiler eyleme geçti.

Yeni Yaşam gazetesinden Gülcan Dereli’nin haberine göre Samsun’dan Antep Havaalanı’na çalışmak için getirilen 23 işçi, gerekçesiz işten çıkarıldı. E.ef ve Yüksel İnşaat’ın Antep Havaalanı’nda taşeronluğunu yapan Beyoğlu A.Ş.’in kendilerini mağdur ettiğini söyleyen işçiler, duyarlılık çağrısında bulundu. 5 gündür şantiyede yattıklarını söyleyen işçilerden Arif Pars kimseye seslerini duyuramadığı söyleyerek, “500 kişiye söyledim kimse yardımcı olmuyor. Daha önce de arayanlar oldu kimse haberi yapmadı” dedi. Direnişte olan işçilere polisin müdahale ettiği ve işçileri şantiyeden çıkarmaya çalıştığı öğrenildi.

Hakkımızı istiyoruz

Elde avuçta olmadığı halde bayramdan hemen sonra kendisiyle birlikte 23 kişinin Samsun’dan otobüs tutarak Antep’e geldiklerini söyleyen Pars, “Samsun’dan Antep’e çalışmak için geldik. Gelin ben sizin paranızı vereceğim dedi Beyoğlu A.Ş’nin sahibi Efe bey, para da vermedi. 2 ay çalıştıracağını söyledi. Çalıştırmadı. 12 gün çalıştırdı, ondan sonra çıkış verdi. Ne tazminat veriyor, ne paramızı veriyor. 23 kişi mağduruz” diyor.

Dönecek paramız yok

Sadece kendilerinin değil çok sayıda işçinin de mağdur edildiğini dile getiren Pars, “Bugün 10 kişi Kars’a gitti, onlar vardı. Dün de gidenler oldu. Onlar da paralarını alamadılar. Her gün 5-10 kişi mağdur olarak gidiyor” diyor. Sadece haklarını istediklerinin altını çizen Pars, “Biz Antep’te şantiyenin içindeyiz. Geri dönecek paramız bile yok. Askeriyeye yatırmışlar. Anlıyor musun? Biz de tazminatımızı istiyoruz diyoruz. Çünkü onlar bizi çıkardı. Hem de bizim mesailerimiz var, onları da vermiyorlar. Biz hakkımızı istiyoruz” ifadelerini kullanıyor.

Gurbetçiyiz

4 kişilik koğuşta 8 kişi kaldıklarını ve sağlıksız koşullarda kaldıklarını belirten Pars, “Paramızı, tazminatımızı istiyoruz başka da bir şey istemiyoruz. Sadece hakkımızı istiyoruz. Bizi Samsun’dan getirdi. Biz mağduruz. Çoluk çocuğumuz Samsun’da, biz burada gurbetçiyiz. Bayramdan sonra geldik çalıştırıp çıkardılar. 4-5 gündür yatıyoruz. Sesimizi duyurun” diyerek kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.