Ankara’da sınıf devrimcileri 1 Mayıs’a çağırdı

Sınıf devrimcileri Ankara’da sermayenin işçi ve emekçilere dönük saldırılarılarına karşı mücadeleyi yükseltme çağrılarını sürdürürken, Sincan’da 24 Nisan’da yapılacak işçi forumunun duyurusu da yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 10 Nisan 2016
  • 21:18

Sınıf devrimcileri Ankara’da yürüttükleri faaliyetlerle işçi ve emekçileri mücadeleyi yükseltmeye, 1 Mayıs’ta alanlara çıkmaya çağırdı. Sincan’da 24 Nisan’da gerçekleştirilecek işçi forumunun duyurusu yapılırken, İşçi ve Emekçi Kadın Komisyonları, Kastaş Kauçuk’un İvedik OSB’de bulunan Ankara temsilciliği önüne “Kastaş'ta emeği ve onuru için direnen kadın işçiler yalnız değildir” ozaliti asıldı.

Sincan’da 24 Nisan’da yapılacak foruma çağrı

Sincan İşçi Birliği Pazar günü Sincan tren istasyonu çıkışında açtığı standla işçi ve emekçileri kölelik koşullarına karşı 1 Mayıs’ta alanlara çıkmaya çağırdı. Açılan standda kıdem tazminatının gaspı, taşeron çalışma ve özel istihdam bürolarına karşı imza toplanırken, işçi ve emekçilerle sohbetler edildi.

Yapılan konuşmalarda, özel istihdam bürolarıyla ilgili meclisten geçirilmeye çalışılan yasayla, kiralık işçiliğin önünün açılarak işçi ve emekçilerin, sınırlı olan iş güvencesinin gasp edilmeye çalışıldığı vurgulandı. İşçilerin kölelik koşullarında çalışmaya ve yaşamaya mahkum edilmek istendiği, bunu boşa düşürmek için birlikte mücadeleyi yüksetmekten başka yol olmadığı söylenerek örgütlenme çağrısı yapıldı.

Dağıtılan bildirilerle 1 Mayıs'ta alanlarda olma çağrısı yapılırken, imza atan işçi ve emekçiler 24 Nisan’da işçi bülteni GREV'in çağrısıyla yapılacak olan işçi forumuna davet edildi.

BDSP: Kölelik düzenine karşı 1 Mayıs’a

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) tarafından ise Sincan’da bulunan işçi servis güzargahlarına afiş yapıldı. “İşçilerin birliği halkaların kardeşliği için 1 Mayıs'a!”, “Kölelik düzenine karşı 1 Mayıs'a!” şiarlı BDSP imzalı afişlerle işçiler mücadeleye çağırıldı.

Kastaş'ta emeği ve onuru için direnenler yalnız değildir”

Ankara'da İEKK çalışanları, Kastaş Kauçuk’un İvedik OSB'de bulunan Ankara temsilciliğinin önüne “Kastaş'ta emeği ve onuru için direnen kadın işçiler yalnız değildir” yazılı ozalit asarak “Kastaş işçisi onurumuzdur” yazılamalarını satış bürosunun dört bir tarafına yazarak direnişin sesini Ankara’ya taşıdı.

İvedik OSB ve Batıkent'te de “Yaşasın 1 Mayıs”, “Bijî yek gulan” BDSP yazılamaları yapılarak emekçiler 1 Mayıs'ta alanlara çağırıldı.

Kızıl Bayrak / Ankara