Ağaç AŞ işçileriyle sınıf dayanışması

DİKK/Limter İş, Dev-Turizm-İş Marmara Bölge Şubesi, Enerji-Sen, Güvenlik, Yapı-İş ile TOMİS, Dev-Tekstil, İnşaat-İş Sendikası yazılı açıklama yaparak Ağaç AŞ işçilerinin yanında olduğunu vurguladı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 13 Haziran 2022
  • 13:45

DİKK/Limter İş, Dev-Turizm-İş Marmara Bölge Şubesi, Enerji-Sen, Güvenlik, Yapı-İş ile TOMİS, Dev-Tekstil, İnşaat-İş Sendikası yazılı açıklama yaparak Ağaç AŞ işçilerinin yanında olduğunu vurguladı.

Sendikalar adına yapılan açıklamada “İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı AĞAÇ AŞ'de çalışan ve Bto-Sendikası üyesi işçiler insanca bir yaşam ve çalışma koşulları için harekete geçtiğini kamuoyuna duyurdu ve İstanbul halkını yardıma çağırdı” denilerek şunlar ifade edildi:

“İşçilerin talepleri net!

-Toplu İş Sözleşmesi’nin imzalanması;

-Başta sendikamız görevlileri ve engelli işçiler olmak üzere haksız yere işten çıkarılan tüm işçi kardeşlerimizin geri işe alınması;

-İşçilere baskı ve mobbing uygulayan amirlere yaptırım uygulanması. 

Yani onlar insani, yasa, anayasa ve uluslararası sözleşmeler ile güvenceye alınmış haklarını istiyor. Yazın sıcağında ve tozunda, kışın soğuğunda; kar, yağmur ve çamur içinde çalışan kardeşlerimize reva görülen ücret ve çalışma koşulları hiçbir vicdanın kabul edemeyeceği kadar ağır. Kiraların en az 3000, bir çayın 8, simidin 4 lira olduğu bir kentte onları asgari ücretle çalışmaya zorlamak kölelik dayatmak değil de nedir? Üstelik buna karşı çıkıp sendikalaştıkları zaman da şefler üzerinden sistematik bir baskı mekanizması işletiliyor arkadaşlarımıza karşı. Hakkını istediği ve sendikalaştıkları için işten atmak, sürgün etmek, tehdit etmek, sendika değiştirmeye zorlamak insani olmadığı gibi açıkça suçtur. Dahası Ağaç AŞ'ye çöreklenmiş herkesin malumu olan çıkar şebekesi ortada dururken işçilerle uğraşmak bu suçun açıkça savunulması anlamına gelmektedir.

 

Biz kardeş sendikamız BTO-SEN ve Ağaç AŞ işçilerinin taleplerini talebimiz, mücadelelerini mücadelemiz saydığımızı buradan ilan ediyoruz ve biz de geliyoruz diyoruz. 

Ağaç AŞ işçilerini bu duruma düşürmek eğer bilinçli değilse bir utanç vesikasıdır. 

İBB meclisi ve başkanı Ekrem İmamoğlunu işçilerin haklı taleplerini bir an önce kabul etmeye çağırıyoruz.”