87 işçi virüs şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

TOKİ’nin Elazığ Meryem Dağı bölgesinde yapımı devam eden deprem konutları şantiyesinde çalışan 87 işçide koronavirüs saptandı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 09 Temmuz 2020
  • 09:54

Elazığ Meryem Dağı bölgesinde Egemen İnşaat ve Dost İnşaat’ın ortaklığıyla yapılan konutların inşaatında çalışan işçilerde koronavirüs (Covid-19) görüldü.

Önceki gün 87 kişinin koronavirüs tanısıyla hastaneye kaldırıldığını belirten bir işçi, “Hiçbir şey olmamış gibi çalışmaya devam ediyoruz. Karantina yok. Ölüm korkusuyla çalışıyoruz. Aslında hastaneye kaldırılan arkadaşlarımız bir süredir şantiyede karantinadaydı. Ancak durumları fenalaşınca doktorlar geldi. Son ana kadar hasta olan işçileri bizden ve herkesten gizlediler” diyerek tepkisini dile getirdi.

Kübra Köklü'nün Cumhuriyet’te yer alan haberine göre, işçiler konutların yapımında bin işçinin çalıştığını ve birçoğunun maske takmadığını ve dezenfektanın olmadığını söyleyerek, “İşyeri sahibi bizlere maske vermiyor. Kendi maaşımla maske ve dezenfektan alıyorum. Yemek yediğimiz alan yeterince büyük olmadığı için sosyal mesafeye dikkat edemiyoruz. 3 katlı konteynerlar da kalıyoruz bir katı boşaltılarak arkadaşlarımız hastaneye götürüldü” diye konuştu.

"Üç ay kaldı"

Egemen İnşaat ve Dost İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Aysan Çelik ise, konuyla ilgili açıklama yaparken elbette işçilerin söylediğini yalanladı. Ama şantiyede koronavirüs tanısı konan işçiler olduğunu da kabul etmek zorunda kaldı.

Deprem konutlarını yaptıklarını ve 3 ay sonra evleri teslim etmek zorunda olduklarını söyleyen Çelik “25 değil, 5 işçide koronavirüs görüldü. Bu işçiler de temizlik için dışarıdan gelenlerdir. İnşaatın başından beri koronavirüse karşı tedbirleri aldık.1000 kişi çalışıyor. Evleri teslim etmemiz için 3 ay süremiz kaldı. Türkiye genelinde birçok işyerinde de koronavirüs vakası görülüyor. İş güvenliği uzmanı şantiyede 24 saat çalışıyor. Alınan önlemler sürekli denetleniyor” dedi.

Aysan Çelik konutları teslim etmeye üç ay kaldığı için, aynı şantiyede çalışan 1000 işçiyi açıktan riske atıyor.