3. havalimanı işçilerinin eylemleri iki ayrı sınıfın kavgasıdır!

Sermaye iktidarının bölücü, şoven politikalarına alet olmayalım!

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 16 Eylül 2018
  • 07:43

Havalimanı sahasında patronların emek hırsızlığı 14 Eylül’de doruk noktasına ulaştı ve haklı bir öfke patlamasına yol açtı. Yüzlerce işçi taleplerinin karşılanması için fiili, meşru, militan bir eylem iradesi ortaya koydu.

Bu irade çok açık bir şekilde iki ayrı sınıfında kavgasının somut göstergesi oldu. Ancak bu kavgada Sermaye iktidarı ezilen kitlelerin bilincini bulandırmak için bölücü ve şoven politikalar etrafında içimize nifak tohumları ekmeye çalışıyor. Bunları sayfamıza yapılan yorumlardan çok açık şekilde görebiliriz. Bir tarafta emeğin hakkını savunan işçilere linç girişimi, hakaret ve küfürler ile saldırganlık had safhaya ulaşırken Bir tarafta da emek örgütleri bu haklı işçi eylemi ile dayanışma için eylemler örgütlemektedir.

Bu haklı işçi eylemini bastırmak için de her yol ve yöntem deneniyor. İşçilerin gözaltına alınması, İstanbul ve Ankara’daki destek eylemlerine yapılan polis saldırısı ve gözaltına almalar sömürücü sınıfın sömürülenleri dizginlemek istemesindendir.

Sermaye diktatörlüğü ancak baskı ve zor üzerine ayakta kalabileceği için krizin derinleşerek arttığı günümüzde böyle bir işçi eylemini bastırmak için her yolu deneyecektir ve bin bir türlü yalanla işçi ve emekçilere algı operasyonu yapılacaktır.

Yalanların da arkası kesilmiyor; “İş bitimine 45 gün kala böyle bir eylem iç ve dış mihrakların işi”, “terör örgütleri ortalığı karıştırmak için işçi kılığına girmiş”... Bunlar sayfamız da en çok yapılan ve hakaretler ile devam eden yorumlar.

Bu anlayış toplumu ezen ve ezilen, sömüren ve sömürülen ayrımından çıkartıp sahte bir saflaşmanın içine sokmanın bir aracıdır.

Buradan bizi takip eden işçi ve emekçi dostlarımıza bir kez daha sesleniyoruz. Sermaye iktidarı diktatörlük biçimini almıştır ve bu iktidarın tek derdi sermayesini büyütmektir. Bunu başarabilmesinin iki yolundan biri baskı ve zor aygıtını devreye sokmak ikincisi de işçi ve emekçilerin bilincini bulandıracak, sınıf kimliğini köreltecek algı operasyonları yapmaktır. İlkini jandarma, polis, mahkeme yolu ile yapar; ikincisini ise içimize sokmaya çalıştığı unsurlar ile yapar.

Bu oyuna gelmeyelim. Sermayeye karşı tek gücümüz birliğimiz ve üretimden gelen gücümüzdür.

Ege İşçi Birliği