1 Eylül Dünya Barış Günü!

Savaşların tek nedeni emperyalist-kapitalist sistemdir. Dolayısıyla gerçek bir barış ise ancak savaşları yaratan bu sisteme karşı mücadele ile inşa edilebilir. Savaş ve saldırganlığın son bulduğu, insanlığın eşit ve özgür yaşayabildiği ortam ancak işçi sınıfının elleriyle kurulacak olan sosyalizmle mümkündür.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 01 Eylül 2016
  • 11:57

Gerçek ve kalıcı barış ancak sosyalizm ile mümkündür!

 

Yeni bir savaşlar ve bunalımlar döneminin içinden geçiyoruz. Emperyalist-kapitalist sistemin yaşadığı çelişkiler bir kez daha insanlığın karşısına tüm yıkıcı sonuçlarıyla çıkıyor. Başta Ortadoğu olmak üzere dünyanın birçok noktası, emperyalist rekabetin, gerici-kirli çıkarların çarpışmasına sahne oluyor. Bu çarpışmayı insanlık kan gölüne dönmüş ülkeler, kitlesel katliamlar, harabeye dönmüş kentler ve göç yollarına düşmüş milyonlar olarak yaşıyor.

Emperyalist dünyanın efendileri ve onların işbirlikçileri, bir yanda insanlığa savaş ve saldırganlığı dayatırken diğer yanda etnik, dinsel, mezhepsel çatışmaları körüklüyorlar. Kardeş halklar arasına düşmanlık tohumları ekiyorlar. Doğayı ve bir bütün olarak insanlığı yıkıma sürüklüyorlar.

Farklı ülkelerde aynı şartlarda yaşayan, aynı koşullarda çalışan işçiler, emekçiler kapitalistlerin çıkarları için cepheye sürülüyor, kirli çıkarların askeri haline getiriliyorlar. İki dünya savaşı yaşamış insanlığın acı deneyimleri bunu tüm gerçekliğiyle ve yıkıcı sonuçlarıyla gösteriyor.

İnsanlık gerçek ve kalıcı bir barışa ihtiyaç duyuyor. Savaşların tek nedeni emperyalist-kapitalist sistemdir. Dolayısıyla gerçek bir barış ise ancak savaşları yaratan bu sisteme karşı mücadele ile inşa edilebilir. Savaş ve saldırganlığın son bulduğu, insanlığın eşit ve özgür yaşayabildiği ortam ancak işçi sınıfının elleriyle kurulacak olan sosyalizmle mümkündür. Bu sistem yıkılmadan, işçiler, emekçiler, ezilen halklar özgür olamaz, gerçek bir barış hayat bulamaz!

Gerçek ve kalıcı bir barış için sosyalizm mücadelesini büyütelim!

Metal İşçileri Birliği
1 Eylül 2016