Levent Üzümcü'ye soruşturma

Levent Üzümcü "halkı kin ve nefrete sevk etmek" suçlamasıyla başlatılan soruşturmada ifade verdi.

  • Haber
  • |
  • Kültür-sanat
  • |
  • 11 Kasım 2021
  • 11:14

Levent Üzümcü Kadıköy’de Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin çağrısıyla gerçekleştirdiği sokak performansı nedeniyle ifade verdi.

soL Haber’den Aslı İnanmışık’ın haberine göre Levent Üzümcü şunları söyledi:

"Türkiye'de, halkı her türlü ayrımcılığa tabi tutan, kutuplaştıran insanlar ve üstelik bunu organize bir şekilde yapanlar, hiçbir şekilde adalet tarafından sorgulanmıyor" 

“Halkı her türlü ayrımcılığa tabi tutanlar sorgulanmıyor”

Süreç bu tür durumlarda bundan sonrası için şöyle ilerliyor, savcı ifadenizi alıyor ve genellikle de takipsizlik veriyor. Asıl konu şu zaten, bu durumu yaratan kişi, şikayet eden yapı da buradan bir şey çıkmayacağını biliyor. Sizin kalkıp adliyeye, karakola gitmeniz mesele. Öyle garip bir durum var ki Türkiye'de, halkı her türlü ayrımcılığa tabi tutan, kutuplaştıran insanlar ve üstelik bunu organize bir şekilde yapanlar, hiçbir şekilde adalet tarafından sorgulanmıyor.

“Mafya liderleri bir bir serbest bırakılıyor”

Bu insanların adı konulmamış bir dokunulmazlıkları var. Üye oldukları parti ya da yanında durdukları lider nedeniyle yaptıkları açıklamanın ağırlığı ne olursa olsun takipsizlik veriliyor. Örneğin bir mafya liderinin bir siyasi liderle ilgili yaptığı açıklamalara soruşturma gereği duyulmuyor. Şu anda içeriden mafya liderleri bir bir serbest bırakılıyor. Bu insanların gerçekten suçlu olduğu bilindiği halde üstelik."

“Devlet Tiyatroları sınav açtı, aylardır sonucu açıklanmadı”

Levent Üzümcü, Devlet Tiyatroları yevmiyeli oyuncu alımı sınavına da dikkat çekti. Sınav sonucunun aylardır açıklanmadığını hatırlatan sanatçı, "Bu sınava giren arkadaşlarımızın sosyal medya sayfaları inceleniyor" ifadesini kullandı.

"Bakın Devlet Tiyatroları yevmiyeli oyuncu alımı için sınav açtı. Bu sınav açılalı aylar oldu ancak hâlâ sınavın sonucu açıklanmadı. Çünkü bu sınava giren arkadaşlarımızın sosyal medya sayfaları inceleniyor. Düşünebiliyor musunuz? İnsanlar illegal bir şekilde inceleniyor aylardır. Dünyada sonucu bu kadar geç açıklanan başka bir sınav yoktur herhalde."