“Tacizci müdür görevden alınsın!”

KESK'li kadınlar, tacizci müdürün görevden alınması için eylem yaptı.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 25 Kasım 2013
  • 17:53

KESK İstanbul Şubeler Platformu'ndan kadınlar, tacizci Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Çalışır'ın görevden alınması için eylem düzenledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde buluşan KESK'li kadınlar “Erkek devlet şiddetine karşı isyandayız” ve “Tacize, tecavüze ve şiddete karşı isyandayız” yazılı pankart açarak eylemlerine başladılar. “Şeref Çalışır derhal görevden alınsın!”, “İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, karar bekleme, görevini yap!”, “Tacizciyi korumak da bir tacizdir!” şiarlı dövizler taşıyan KESK'li kadınlar “Tacizi yapan da koruyan da suçludur!”, “Erkek vuruyor devlet koruyor!” ve “Mirabel kardeşler ölümsüzdür!” sloganlarını haykırdılar.

Taciz  suçundan sekiz yıl ceza almış Milli Eğitim Müdürü Şeref Çalışır'ın görevden alınmasını istediklerini, ancak tacizcinin Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü gibi devlet kurumları tarafından korunduğunu söyleyen kamu emekçisi kadınlar adına basın açıklamasını Eğitim Sen Genel Yürütme Kurulu Üyesi Şaziye Köse okudu.

Sürdürülen mücadele sonucunda önemli bir hukuki kazanım elde ettiklerini söyleyen Köse, bu kazanımın gereğinin yapılmasını, Şeref Çalışır'ın derhal görevinden alınmasını istediklerini ifade etti. Köse, iki yıl önce yaşanan taciz olayını da hatırlatarak tacizci müdürün kamu emekçisi kadınları birçok defa taciz ettiğini, bunun üzerine tacizcinin “cinsel taciz” ve “cinsel saldırı” suçlamaları ile tutuklandığını hatırlatarak mahkemenin Çalışır'ı serbest bıraktığına dikkat çekti. Serbest kalan tacizci müdürün görevine iade edildiğini, yetkililerin görevlerini kötüye kullandığını vurgulayan Köse, davayı takip eden kamu emekçisi kadınların baskı altına alındığını söyledi. Köse arkadaşlarının yer değişikliği isteğinin kabul edilmediğini, bunun yerine “devamsızlık, kurum amirine ve personellere sataşma” gibi gerekçelerle sürgün edildiğini dile getirdi. Bu durumun sorumlularının Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız başta olmak üzere, ilgili bakanlar Nabi Avcı ve Fatma Şahin olduğuna işaret edildi.

Şaziye Köse sözlerine şöyle devam etti: “Yaşananlar apaçık ortadayken, Şeref Çalışır birileri tarafından korunmakta, kayrılmaktadır. Taciz suçundan 8 yıl 1 ay 15 gün hüküm giyen bir adamın; henüz gerekçeli kararın ellerine ulaşmadığı bahanesi ile makamına geri oturmasına göz yumulmuştur. Bu durum artık yalnızca tacize uğrayan iki kadının değil; tüm kadınların, velilerin, öğrencilerin, amirliği altında çalışan tüm öğretmenlerin meselesidir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce tacizcinin korunması pahasına, koca bir ilçenin hizmetini yürütenler ve bu hizmeti alanlar da mağdur edilmektedir. Buradan Muammer Yıldız'a soruyoruz: Bu adamı neden koruyorsunuz? Esas korumanız gerekenler öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz değil mi?”

Basın açıklamasının okunmasının ardından tacize, baskılara ve şiddete karşı mücadelenin devam edeceğini ifade eden kamu emekçisi kadınlar, ellerindeki dövizleri Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kapı ve camlarına astılar.

Eylem “Jin, jiyan, azadi!” sloganı ile sona erdirildi.

Kızıl Bayrak / İstanbul