ÖGK’den polis tacizine tepki

İstanbul’da düzenlenen basın toplantısıyla 16 Şubat’ta polis baskınında ÖGK Merkezi Koordinasyon üyesi Sinem Çelebi’ye dönük polis tacizine tepki gösterildi.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 20 Şubat 2024
  • 15:19

Özgür Genç Kadın (ÖGK), İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda 16 Şubat’ta yapılan polis baskınında ÖGK MK üyesi Sinem Çelebi’nin duştayken banyo kapısı kırılarak uğradığı polis tacizine tepki gösterildi.

Toplantıda “Tacizler, saldırılar nafile. Erkek devlet şiddetine karşı kadın dayanışmamız var” yazılı Özgür Genç Kadın imzalı ozalit açıldı. ÖGK MK üyesi Sinem Çelebi, uğradığı polis tacizini anlatarak “Tüm kadınlarla yana yana bulunuyor olmamız bana güç veriyor” dedi. DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, konuşmasında tacize karşı örgütlü mücadele ile devlet şiddetini gerileteceklerini vurguladı. Basın metnini ÖGK Merkezi Koordinasyon Üyesi Berfin Polat okudu ve polis tacizini şu şekilde anlattı:

“16 Şubat Cuma günü arkadaşlarımızın kaldığı ev polis tarafından basılıp SGDF üyesi Kalender Polat gözaltına alınırken, baskın sırasında evde duş almakta olan Merkezi Koordinasyon üyemiz Sinem Çelebi’nin olduğu banyo kapısı ise tüm ikazlara rağmen kırılmış, polis silah ve kameralarla içeri girmiştir. Evde bulunan diğer kadın arkadaşlarımız polis kapıyı kırmadan önce arkadaşımızın duşta olduğunu, beklenirse çıkacağını bildirmesine rağmen polis tarafından dikkate alınmamış, kadın arkadaşlarımız polisin banyoya girmesini engellemeye çalışırken silah doğrultularak tehdit edilmiş ve silahla darp edilmiştir.”

Açıklamanın devamında şunlar ifade edildi:

“Onursuzluk da utanç da erkek devletindir. Biz kadınlar özgürlük yürüyüşümüzü kadın dayanışmamıza yaslanarak devam ettireceğiz. Erkek devlet şiddetinin kaydını tutmaya, ses çıkarmaya, kent kent teşhir etmeye, takipçisi olmaya ve hesap sormaya devam edeceğiz. Biliyoruz ki kadınlara ve LGBTİ+’lara saldırma gücünü sessizlikten alıyorlar, o halde biz bu sessizliği bozuyoruz. Tüm kadın ve LGBTİ+’ları artan erkek devlet şiddetini bildirmeye, raporlamaya, kadınlarla birlikte, yan yana erkek devlet şiddetini teşhir etmeye çağırıyoruz. Merkezi Koordinasyon üyemiz Sinem’e dönük saldırı ile ilgili tüm sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacak ve mücadeleyi büyüteceğiz. Arkadaşımızın yaşadığı erkek devlet şiddetine karşı tüm hukukçuları sürecin takipçisi olmaya çağırıyoruz. Bedenlerimizden utanmıyoruz, mücadelemizden vazgeçmiyoruz.”