ESP ve SGDF üyeleri açlık grevine başladı

Tecride karşı açlık grevlerine destek için üç günlük açlık grevine giren ESP ve SGDF üyeleri, Adalet Nöbeti'ndeki tutsak yakınlarıyla birlikte basın toplantısı düzenledi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 24 Ocak 2024
  • 08:55

Tecride karşı açlık grevlerine destek için üç günlük açlık grevine giren ESP ve SGDF üyeleri, Adalet Nöbeti'ndeki tutsak yakınlarıyla birlikte basın toplantısı düzenledi.

Açlık grevindeki tutsakların yakınlarının Adalet Nöbeti'ni gerçekleştirdiği DEM Parti Sancaktepe İlçe Örgütü'nde düzenlenen toplantıda ilk olarak Adalet Nöbeti’ndeki Fince Akman konuştu. Akman şunları dedi:

"Herkesin buraya destek vermesi gerekiyor, çocuklarımıza, ailelerimize sahip çıkmalılar.  Sizlere de bugün geldiğiniz, bizimle olduğunuz için teşekkür ederiz. İnşaallah kazanacağız. İnanıyoruz ki ne kadar birleşirsek, ne kadar yan yana olursak o kadar çabuk zindanları özgürleştireceğiz."

Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP) adına söz alan Hüseyin İldan şöyle konuştu:

"Biz işyerlerinde, emekçi semtlerde, toplumsal her türlü yerinde bu Adalet Nöbetlerini büyütmek geliştirmek için önümüzdeki dönemde daha kalıcı ve sürekliliği olan bir çalışmanın örgütçüsü olacağız."

SGDF adına söz alan Gamze Toprak şunları ifade etti:

"Bu cephede yer alan devrimci tutsakların sesini dışarıya taşımanın gençliğin çok özel bir görevi olduğunu düşünüyoruz. 3 günlük açlık grevimizde de bu direnişi büyüten tutsakların sesini dışarıya taşıyarak onların soluğu olmak istiyoruz."

Basın açıklamasını okuyan ESP İstanbul il yöneticisi Züleyha Müldür şunları belirtti:

"Faşist şeflik rejimi çöktürme stratejisi doğrultusunda her türlü aracıyla saldırmaya devam ediyor. Sürdürülen bu özel savaşın baş hedeflerinden biri de Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'dır. İmralı mutlak tecridi bu savaş konseptinin dolaysız karşılığı olarak vücut buluyor. Yaklaşık 3 yıldır hiçbir haber alınamayan Abdullah Öcalan'ın tüm sosyal, siyasal, hukuki hakları gasp ediliyor. İmralı'da uygulanan mutlak tecrit sistemi ağırlaştırılmış müebbet tutsaklar üzerinde de adım adım Y ve S tipi hapishanelerine taşınıyor. Tüm bu saldırılara, ağır tecrit koşullarına karşın devrimci tutsaklar faşizme meydan okuyor, mücadeleyi büyütüyor, faşizmin tecrit zulmüne boyun eğmiyor."

Açıklamanın devamında ise şunlar vurgulandı:

“Ezilenlerin Sosyalist Partisi İstanbul İl Örgütü olarak tecrit işkencesine karşı eylemli dayanışmayı büyütmek için 3 günlük açlık grevine başladığımızı buradan duyuruyoruz. Tüm emekçi solu ve halkımızı zindanlarda infaz yakmalara, sürgün sevklere, yayın yasaklarına ve tecrit işkencesine karşı dayanışmayı büyütmeye, adalet nöbetlerini ziyaret etmeye, mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Şimdi içeride ve dışarıda tecridi parçalama zamanıdır"