“Narin Güran nerede?”

Antakya ve İstanbul’da 7 Eylül Cumartesi günü eylem yapan kadınlar Diyarbakır’da 18 gündür bulunamayan 8 yaşındaki Narin Güran’ın akıbetini sordu.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 08 Eylül 2024
  • 08:55

Antakya ve İstanbul’da 7 Eylül Cumartesi günü eylem yapan kadınlar Diyarbakır’da 18 gündür bulunamayan 8 yaşındaki Narin Güran’ın akıbetini sordu. 

Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu’nun çağrısıyla Antakya’da yapılan eylemde “Çocukların yaşamını karartan politikalara dur diyoruz. Narin’e ne oldu?” pankartı taşındı.  Platform adına basın metnini Sezen Ezer okudu. Ülkede çocukların güvende olmadığını ifade eden Ezer, kayıp çocuk Narin ile ilgili gelişmeleri hatırlattı. Ezer, “Narin Güran hala bulunamadı. Soruyoruz, Narin’e ne oldu?” dedi.  

AKP-MHP iktidarında çocuklara karşı cinsel suçlar işleyen faillerin affedildiğini vurgulayan Ezer, cezasızlığın suçları arttırdığını ve çocukların yaşamlarının karartıldığını ifade etti. 

İstanbul’da Kadınlar Birlikte Güçlü’nün çağrısıyla Eminönü'nde bulunan Üsküdar Vapur İskelesi önünde yapılan eylemde “Narin Güran nerede?” yazılı pankart taşındı. Kadınlar polis engeline rağmen Eminönü’nden Karaköy’e yürüyüş yaptı. Karaköy’de okunan açıklamada köydeki cemaat ilişkilerinin ve suç ortaklarının iktidarla ilişkisinin görünmez hale getirilmeye çalışıldığı ifade edilerek şunlar ifade edildi:

“Rabia Naz dosyası nasıl kapatılmaya çalışmışsa benzer şekilde bu dosya oldubittiye getirilmeye çalışılmaktadır. İzin vermeyeceğiz. Bugün ve her gün sormaya devam edeceğiz: Narin Güran’a ne oldu? Suç ortakları kim? Her daim istihbaratı ile övünen, teknolojik gelişmeleri vatandaşını sürekli gözetlemek için kullanan devlet küçücük bir köyde kaybedildiği söylenen bir çocuğu bulamıyor mu bulmak istemiyor mu? 8 yaşındaki Narin Güran’ın bulunması, suçun ve suçluların tespit edilip cezalandırılması için etkin bir soruşturma yürütülmesi, kamuoyunun konu hakkında bilgilendirilmesi elzemdir. Bizler, Kadınlar Birlikte Güçlü olarak sürecin takipçisi olacağımızı ilan ediyor, erkek şiddetine, çocuk istismarına dönük mücadelemizi sürdüreceğimizi yineliyoruz. Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok.”