Kadınlar önce nevrotik flörtik ardından suçlu oldu!

Ne katillerin ne de onları aklayan bu sömürü ve şiddet düzeninin peşini bırakacağız. Güvenli bir yaşam için gericiliğe, baskıya, şiddete geçit vermeyeceğiz!

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 15 Ekim 2024
  • 14:26

İkbal ve Ayşenur'un vahşice katledilmesinin ardından eylemlerin haklılığına saldırılar sürüyor. AKP'li İstanbul İBB Meclis üyesi Işıl İlgin Oktay Ekim ayı toplantısında katilin sabıkasız olduğu vurgulayarak gerici söylemlerine bir yenisini ekledi.

Oktay "... Nitekim intihar eden fail sabıkasız olup hakkında ne başkası ne de rahmetli kızlarımız tarafından bir şikayet yapılmamış tedbir kararı alınmamış, fail aleyhine bir yargılama ve soruşturmanın da olmadığı görülmüştür. Failin madde bağımlısı olduğu, ruhsal problemlerinin olduğu hatta öldürülen evlatlarımızın nevrotik flört ilişkisinin olduğu ve hatta İkbal kızımızın da bir yıl kadar önce intihara teşebbüste bulundukları bilgisi de soruşturma dosyasına girmiştir. Kadına yönelik şiddetle mücadele politikalarında İstanbul Sözleşmesi'nin feshiyle kadına yönelik politikaların zedelendiği iddiası bu yüzden tamamen yanlıştır. Ve hatta bilinçli bir çarpıtmadır" dedi. 

Ardından bir açıklama da İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Latif Aydemir'den geldi: “... Hanımlarımızı, kadınlarımızı tenzih ediyorum ama… Bir kısmı bayanlar olmak üzere erkeklerin de çoğunda öldüren kadar ölenler de suçludur. Bunu iyi irdelemek lazım.” 

Peş peşe yapılan bu konuşmalar AKP zihniyetinin kadın sorununa bakışını bir kez daha gösterdi. 

Yıllar önce fıtrat, kader diye cinayetleri normalmiş gibi gösterdiler. Bir kereden bir şey olmaz diyerek istismarı olağanlaştırdılar. Şimdi de "öldüren kadar ölen de suçlu" diyerek aklama çabalarına devam ediyorlar. Narin Güran cinsiyetinin arka planındaki devlet, tarikat, asker ilişkisini gizlemek için magazine çevirerek katilleri bulmayan iktidar ve yandaşları şimdi de katilleri değil kadınları suçluyor. 

Ne katillerin ne de onları aklayan bu sömürü ve şiddet düzeninin peşini bırakacağız. Güvenli bir yaşam için gericiliğe, baskıya, şiddete geçit vermeyeceğiz!

İşçi-Emekçi Kadın Komisyonları