İEKK’den Musa Orhan'ın serbest bırakılmasına karşı eylem

İEKK, Sefaköy’de uzman çavuş Musa Orhan’ın İpek Er’e cinsel saldırıda bulunup, ölümüne sebep olduktan sonra serbest bırakılmasını protesto etti.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 29 Ağustos 2020
  • 19:11

İşçi Emekçi Kadın Komisyonları (İEKK) Musa Orhan'ın serbest bırakılmasını protesto etti, çürümüş düzene karşı mücadele çağrısı yaptı.

Sefaköy metrobüs çıkışında gerçekleştirilen basın açıklamasında İEKK imzalı “İpek Er'e cinsel saldırıda bulunan, ölümüne sebep olan Musa Orhan serbest bırakıldı! Çürümüş düzene karşı mücadeleye!” ozaliti açıldı.

Yapılan ajitasyon konuşmasında artan kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet teşhir edildi. “Çürümüş düzen biz işçi ve emekçi kadınlara baskı, sömürü, şiddetten başka bir şey vermiyor” denilen konuşmalarda işçi emekçi kadınların evde, işte, sokakta karşı karşıya kaldığı şiddet teşhir edildi. “Kadın erkek el ele çürümüş düzene karşı mücadele çağrısı” yapıldı. Konuşmada salgın sürecinde en ağır faturanın işçi ve emekçi kadınlara kesildiği, salgın sürecinde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kadına yönelik şiddetin arttığı ifade edildi. Ayrıca Musa Orhan serbest bırakılırken adil yargılama talebi için ölüm orucunda olan Ebru Timtik'in ölüm orucunun 238. gününde hayatını kaybettiği belirtildi.

İEKK adına okunan basın açıklamasında ise son dönemde yaşanan kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet olayları teşhir edildi. İpek Er ve Pınar Gültekin örnekleri verildi. Basın açıklaması şu şekilde sonlandırıldı:

“Bizler biliyoruz ki bu çürümüş düzen ayakta kaldığı sürece İpek Er son olmayak, kadına yönelik şiddet ve cinsel istismar devam edecek. Pınar Gültekin'in eski erkek arkadaşı tarafından yakılıp, varile konup, üzerine beton dökülerek vahşice katledilmesi hafızamızda! Cinsel saldırıya uğrayan, katledilen kadınların hepsi hafızamızda! Unutmayacağız!

İşçi-emekçi kadınları ikinci sınıf cins olarak gören, çifte sömürüye maruz bırakan, aşağılayan, katleden çürümüş düzene karşı mücadele edeceğiz!

İşçi-Emekçi Kadın Komisyonları olarak başta emekçi kadınlar olmak üzere tüm emekçileri de hem kapitalist sömürüye hem de onun ayrılmaz bir parçası olan kadına yönelik şiddet, ayrımcılık ve baskıya karşı kadın-erkek el ele mücadele etmeye çağırıyoruz.

Sömürü, şiddet, ölüm getiren çürümüş kapitalist sisteme karşı mücadele edelim! İnsanca bir yaşam için sosyalizm mücadelesini büyütelim!”

Basın açıklaması boyunca sık sık “İnsanca yaşamak istiyoruz!”, “Tek yok devrim, kurtuluş sosyalizm!”, “Kadına yönelik şiddete hayır!”, “Kadın erkek el ele örgütlü mücadeleye!”, “Baskılar bizi yıldıramaz!” sloganları atıldı. İEKK imzalı “Kadın cinayetlerine HAYIR!”, “Kadına yönelik şiddete HAYIR!”, “Kapitalizm şiddet üretir... Yaşamak için sosyalizm!”, “Çocuk istismarına SON!” dövizleri taşındı.

Basın açıklamasını izleyen pek çok emekçi alkışlarla eyleme destek verdi. Ayrıca yoğun polis ablukası dikkat çekti.

Kızıl Bayrak / Küçükçekmece