İEKK Kastaş direnişçilerinin davasına çağırdı

İzmir İşçi-Emekçi Kadın Komisyonları (İEKK) işçi ve emekçileri, Kastaş direnişçilerinin 4 Kasım Cuma günü Karşıyaka Adliyesi’nde görülecek davasına yaptığı çağrıya destek olmaya davet etti.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 03 Kasım 2016
  • 14:06

İzmir İşçi-Emekçi Kadın Komisyonları (İEKK) açıklama yayınlayarak Kastaş direnişçilerinin açtığı, 4 Kasım’da görülecek dava duruşmasına çağrı yaptı.

Kadına yönelik baskı ve şiddetin tırmandırıldığı üzerinde durulan açıklamada sermaye devletinin tüm kurumlarıyla bu saldırganlığı ürettiğine şu ifadelerle dikkat çekildi: “Tecavüzcüleri, katilleri ödüllendirilmişçesine koruma altına alan, düğmesiz cüppelerinin önünü ilikleme hevesindeki yargının da; bu yargının yasalarının altına imzasını koyan devletin de; bu yasaların koruyuculuğunu yapan ve en ufak hak istemimizde karşımıza dikilen kolluk güçlerinin de bugün kadınların karşı karşıya kaldığı şiddete çözüm üretemezler. Zira bunlar, kadına yönelik şiddeti bizzat üreten kapitalist sistemin organlarıdırlar ve sorunun kaynağından sorunu çözmesini beklemek ölüden gözyaşı beklemekle eş değerdir.”

“Şiddete karşı mücadelenin yolu yeni Kastaş’lardan geçiyor”

Kadına yönelik şiddete, kadın işçilere ve emekçilere yönelik baskılara karşı Kastaş direnişçilerinin açtığı mücadele yolunun önemine vurgu yapılan açıklamada, asıl çözümün işçi sınıfının eseri olacağını haykıran Kastaş direnişçilerinin kadın işçilere örnek olduğu dile getirildi.

Fabrikada üretim müdürünün darp ve hakaretlerine karşı Kastaş direnişçilerinin açtığı davanın 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü öncesinde görülecek olmasına değinilen açıklamada, Kastaş direnişçilerinin dava için yaptıkları çağrıya kulak vermek gerektiği belirtildi. Son olarak şu ifadeler kullanıldı:

“Kastaş direnişçisi işçilerin çağrısına kulak vermek bugün kadına yönelik şiddete karşı, çocuklarımızın cinsel istismarına karşı, emeğimizin azgınca sömürülmesine karşı atılan bir adımdır. Tüm işçi kadınları bu adımı atmaya davet ediyor ve dalgalandırılan bu mücadele bayrağı altında toplanmaya çağırıyoruz.”