Hatice Yürekli yoldaş ölümsüzdür!

“Ateş saçan yürek"li yoldaşımız, Ezgi’miz, işçi sınıfının devrimci partisinin Hazal’ı kavgamızda yaşıyor. Devrettiği mücadele bayrağı, komünistlerin omuzlarında yükseliyor.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 22 Nisan 2016
  • 10:27

Yaşamı köleleştirilmiş milyonlarca işçi ve emekçinin
haklı davasını savunmak için direniyoruz!”
Hatice Yürekli

Türkiye Komünist İşçi Partisi (TKİP) kurucu üyesi, işçi sınıfının öncü neferi, devrim ve sosyalizm mücadelesinin direngen savaşçısı Hatice Yürekli yoldaş 15 yıl önce, 22 Nisan 2001’de Ölüm Orucu direnişinde ölümsüzleşti.  

Tokat’ın Almus ilçesinde doğan Hatice Yürekli yoldaş, genç yaşlarda mücadelede yerini aldı. 1990’da EKİM’in saflarında yerini alan Hatice Yürekli yoldaş barbarlık düzeninin son bulmasında yegâne gücün işçi sınıfında olduğunun bilincindeydi. İşçi sınıfının devrimci partisinin mücadele sahnesinde yerini almasından itibaren, partinin sınıfla bütünleşme mücadelesinde de yerini aldı.

İstanbul, Ankara, Adana, İskenderun, Hatay, İzmir’de çalışmalar yürüttü. Tekstil işçisi olarak fabrikada çalıştı ve bulunduğu her alanda devrimci sınıf faaliyeti yürüttü. 

Birçok kez sermaye devletinin engelleme girişimlerini karşı fabrikalarda, sokaklarda, zindanlarda parti bayrağını, mücadele bayrağını yere düşürmemiş, devrim ve sosyalizm mücadelesini, komünist kimliğini her daim savunmuştur. Son olarak Ankara’da yaşanan operasyonda tutsak edilip, sermaye devletinin teslim alma çabalarına karşı bedenini siper ederek, ölümüne direnişte yer almıştır.

“Çünkü biz, gönüllü olarak yer aldığımız devrim mücadelesinin bir sıra neferi olarak, sert geçecek bir çatışmada barikatın en önünde yer alma şansını yakalamışız. Bu bir devrimci için büyük bir onurdur. Canımızı ortaya koyarak, baştan tam bir inançla kazanacağımızı bildiğimiz bir zaferi, sadece yoldaşlarımıza/partimize değil, ezilen ve sömürülen milyonlarca işçi ve emekçiye armağan edeceğiz. Çünkü biz, "sınıfa karşı sınıfı, düzene karşı devrimi, kapitalizme karşı sosyalizm!” şiarını en önde temsil ediyor, devrim davasının güncel ve tarihsel haklılığını ölümüne bir direnişle ortaya koyuyoruz".  

Parti saflarında mücadeleye başlayarak, parti saflarında ölümsüzleşen Hatice yoldaş, mücadele çizgisiyle, yaşamını insanlığın kurtuluş mücadelesine adayarak katılmıştır ölümsüzler kervanına…

“Ateş saçan yürek"li yoldaşımız, Ezgi’miz, işçi sınıfının devrimci partisinin Hazal’ı kavgamızda yaşıyor. Devrettiği mücadele bayrağı, komünistlerin omuzlarında yükseliyor.

Hatice Yürekli yoldaş ölümsüzdür!
Yaşasın devrim ve sosyalizm!

İşçi-Emekçi Kadın Komisyonları
22 Nisan 2016