“Hanifi Zengin” hakkında suç duyurusu

İstanbul’da Onur Yürüyüşü’nde maruz bırakıldıkları polis şiddetine ve İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürü Muhammed Hanifi Zengin’in tacizine ilişkin Feminist kadınlar suç duyurusunda bulundu.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 07 Temmuz 2022
  • 19:30

Feminist kadınlar, İstanbul’da Onur Yürüyüşü’nde maruz kaldıkları polis şiddetine ve İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürü Muhammed Hanifi Zengin’in tacizine karşı suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu öncesi adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Eylemde açıklamayı kadınlar adına Kadınlar Birlikte Güçlü (KBG) üyesi Rüya Kurtuluş okudu.

Yutsak yakınlarının gözaltına alınmasını protesto eden Kurtuluş şunları söyledi:

“Açıkça söylüyoruz, peşini bırakmayacağız. İstanbul Emniyeti’nin gerici faşist çetelerin tehditlerine önlem almak yerine Beyoğlu’nun her sokağını abluka altına alarak kadınlara ve lubunyalara saldırması, darp ve tacizle gözaltına alması suçtur. Suçlusunuz! Uzunca bir süredir İstanbul’da yapılan her toplumsal eylemde yaşanan işkence Onur Yürüyüşü’nde de tekrarlandı. Uygulanan şiddetin görüntü altına alınmaması için her gözaltı yoğun bir çevik kuvvet çemberi altında yapılmış ve basın mensupları da darp edilerek uzaklaştırılmıştır. Bu işkenceler çevik kuvvet otobüslerinde ve Vatan Emniyet Müdürlüğü’nde de devam etmiştir. Gözaltına alınanları savunmak üzere gelen avukatların müvekkilleriyle görüşme yapmaları ve savunma süreçleri zorluk çıkartılarak uzatılmıştır. Bir avukat arkadaşımız doğrudan Emniyet Müdürü Hanifi Zengin tarafından darp edilmiştir.”

Onur Yürüyüşü eyleminde kameralara tacizi yansıdığını belirten Kurtuluş Zebgin’in suç şeceresini şöyle sıraladı:

“1 Eylül Dünya Barış Günü’nün yasaklanması nedeniyle Taksim Tünel’de yapılan eylemde, Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör atanmasına karşı yapılan öğrenci eylemlerinde, Gezi tutuklamaları sonrası yapılan gözaltılar da, 31 Mayıs’ta yapılan Gezi anmasında, Enerji işçilerinin Sabancı Holding önünde yaptığı eylemlerin her birinde ve Cumartesi Annelerinin/İnsanlarının Galatasaray Meydanı’nda yapmak istediği basın açıklamasında gözaltına alma sırasında yaşanan birçok darp ve şiddet uygulanmasının başındadır.”

Kurtuluş konuşmasını “Her yürüyüşümüz onur, hayatımız direniş” vurgusuyla tamamladı.