Eskişehir’de Onur Yürüyüşü’ne saldırı

Eskişehir’de gerçekleştirilmek istenen Onur Yürüyüşü’ne polis saldırdı. Çok sayıda kişi gözaltına alınırken, pek çok yerde basın açıklaması okundu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 03 Temmuz 2022
  • 22:00

Eskişehir’de yapılmak istenen Onur Yürüyüşü’ne polis saldırdı. Çok sayıda kişi gözaltına alınırken, pek çok yerde basın açıklaması okundu.

Onur Yürüyüşü için Espark Bağlar Kapısı’nda toplananlara civardaki kafelerde oturan sivil polisler saldırdı. Çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alındı.

“Biz bu nefreti tanıyoruz!”

Öte yandan gerici bir çete, polis gözetimi altında Onur Yürüyüşü için alanda olan avukatlara da saldırdı. Saldırının ardından LGBTİ+’lar sokaklara dağılarak basın açıklamasını okudu ve polis saldırısına tepki gösterdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Biz bu nefreti 1915’ten, 6-7 Eylül pogromundan, Maraş’tan, Madımaktan, Ülker Sokaktan, Pürtelaştan, Eryamandan, Ankara Garından, Altındağdan tanıyoruz. Siyasal anlamda her sıkıştığında azınlık gruplara şiddet oklarını çeviren AKP iktidarı, Geziden bu yana kendinden olmayanları tabiri caize bir bir ortadan kaldırmaya and içmiş durumda. Birbiri ardına nefreti körükleyen açıklamalarda bulunuyor, bir gecede çıkardığı yasaklar getiriyor, tutukluyor, ellerindeki tüm baskı mekanizmalarını kullanarak sindirmeye çalışıyor.”

İstanbul ve İzmir’de yaşanan polis saldırısının hatırlatıldığı açıklamada son olarak şunlar ifade edildi:

“Direnmeye devam ediyoruz! Krizin derinleşen faturasını artık LGBTİ+’lar, kadınlar ve mülteciler ödemeyecek. İşte bu yüzden bu yıl Eskişehir’de “Dönme” diyoruz. Çünkü ne olursa olsun haklarımızdan ve canımızdan vazgeçmeye niyetimiz yok.

Dilek İncenin, Hande Kaderin, Eylül Cansının, Didem Akay’ın, Buse Şekerin, Ahmet Yıldız’ın ve adını sayamadığımız birçok arkadaşımızın hesabını soruyor, sormaya devam ediyoruz. Onlardan aldığımız isyanın gücüyle bugün buradayız!

Ülkenin dört bir yanında direnen, haksızlığa karşı ses çıkaran herkesi barışın gücüyle selamlıyoruz!”