Doku ailesinden suç duyurusu

Gülistan Doku'nun ailesi adına baba Halit Doku, eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel ve Zainal Abarakov'un annesi Cemile Yücer hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 28 Ocak 2022
  • 11:45

Gülistan Doku’nun ailesi adına baba Halit Doku, Ordu Valiliği görevindeki eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel ve soruşturmanın baş şüphelisi Zainal Abarakov’un annesi Cemile Yücer, hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. 5 Ocak 2020’den bu yana haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun kaybolmasında baş şüpheli Zainal Abarakov hakkında hiçbir işlem yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde Abarakov’un annesi Cemile Yücer, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yazdığı dilekçede olaydan hemen sonra dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in yardımı ile oğlunu önce yurtdışına gönderdiğini ve ardından yine yetkililerin talebiyle Türkiye’ye getirdiğini ifade etmişti.

Halit Doku ifadesinde dönemin valisi Tuncay Sonel'le görüştüğünü belirterek şunları dedi:

“Vali bana kızımın intihar ettiğini söyledi. Kızımın bedenini vereceğini söyleyip, bizi iki yıldır bu şekilde bekletti. Baş şüpheli Zainal Abarakov'la ilgili defalarca durumu ve kamera görüntülerinin olduğunu anlatmama rağmen yine de bize kızımın intihar ettiğini ve bedenini bize vereceğini ısrarla söyledi. Bizi karanlıkta bırakıp, Zainal’ı yurtdışına gönderdi” 

Halit Doku, verdiği ifadede “Zeynal Abarakov şüpheli, valinin onun kentten gitmesine engel olmak ve yargılanması için çalışması gerekirken, yurtdışına çıkmasını sağlamış” dedi.

Ayrıca Halit Doku, Zainal Abarakov’un annesi Cemile Yücer hakkındaki suç duyurusu dilekçesindeyse şu ifadeleri kullandı:

“Ben kızımı aradığım için Zeynal Abarakov’un annesi Cemile Yücer, ‘Gülistan Doku’yu teröristler sorduğu için ben Dağıstan’a gidemiyorum’ demiştir. Ben kızımı aradığım için Cemile Yücer’in bana ve aileme ‘terörist' demesini hiçbir şekilde kabul etmiyorum. Neden ‘terörist’ dediğini bilemiyorum. Bana ve aileme ‘terörist’ diyen Cemile Yücer’den şikayetçiyim.”