Bedriye Doku: “Kızım bulunsun”

Doku ailesi basın toplantısı düzenledi ve Toplantıda konuşan anne Bedriye Doku, “Meclis’te komisyon ku-rulsun, kızım bulunsun” dedi.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 25 Şubat 2022
  • 21:45

Dersim'de 5 Ocak 2020’den beri akıbeti öğrenilemeyen Gülistan Doku’nun annesi Bedriye, babası Halit ve ablası Aygül Doku, İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şube binasında basın toplantısı düzenledi.

Ailenin istediği tek şeyin Adalet Bakanlığı’yla görüşmek olduğunu ifade eden Turgut, “Adalet Bakanlığı’yla görüşmek ailenin en doğal hakkı. Ancak otelden dahi çıkmalarına izin verilmiyor” dedi. Bakanlığın randevu talebini kabul ettiği ama tarih vermediği belirtiliyor.

Gülistan Doku’nun Ablası Aygül Doku şunları söyledi:

“Biz iki yıldır Adalet Bakanı’yla görüşmek istedik. 2 aydır biz nöbet tutuyorduk ancak sağlık sorunları nedeniyle bırakmak zorunda kaldık. Şimdi Ankara’ya geldik, birçok siyasi partiyle görüştük ve hepsi bize, ‘sizinle ilgileneceğiz’ dedi.  AKP’li vekillere çağrımdır; Gülistan 21 yaşında bir kadın, hepinizin başına gelebilirdi. Komisyon kurmanızı istiyoruz, reddetmeyin. Biz daha kızımıza ne olduğunu bilmiyoruz. Biz 2 yıldır Adalet Bakanı’nın özel kalemiyle dahi görüşemedik.”

Anne Bedriye Doku da, konuşmasında şunları ifade etti:

“Biz bakanlığa gitmek isterken, 4 kadın polis bana saldırdı, zorla araca bindirdiler. Ellerim morarmış. Bana ‘Burada kamera yok, burada yapın ne yapacaksınız’ dediler. Ben de dedim, bizi öldürün. Sadece yarım saat Adalet Bakanı’yla görüşelim. Zaten biletimizi aldık evimize gideceğiz. Adalet Bakanlığı’yla görüşmek istediğimizde etrafımızı sarıyorlar. Dün kızım rahatsızlandı, hastaneye götürdük...Biz de şimdi evimizde olurduk. Abarakov ‘Zaten benim arkam sağlamdır. Kimse bir şey yapamaz’ diyor. Ben merak ediyorum kim bunun arkasında. Bütün siyasetçilere sesleniyorum, bizi karanlıkta bırakmayın. Bir komisyon kurulsun istiyoruz. Bütün siyasi partilere gittik hepsi tamam dedi sadece AKP kaldı. Ben onlara da buradan çağrı yapıyorum, komisyon kurulsun, kızım bulunsun. Bana kızımın kemiğini verin, ben bir Fatiha okuyayım.”