Bakırköy’de asistan hekime taciz

Bakırköy Prof. Dr Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde asistan D.E, Doktor Erkan Aydın tarafından tacize uğradı.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 26 Aralık 2020
  • 22:14

İstanbul Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı Ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan psikiyatri asistanı D.E., Doktor Erkan Aydın’ı sistematik cinsel taciz nedeniyle mahkemeye verdi.  Doktor Erkan aydın Mahkemenin verdiği ceza ve Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) “geçici olarak meslekten men” kararına rağmen görevine devam ediyor.

Bianet’ten Evrim Kepenek’in haberine göre, doktorun sistematik tacizlerinden bunalan asistan hekim D.E., yaşadıklarını önce meslektaşlarıyla ve hastanedeki mesai arkadaşlarıyla paylaştı, ardından hem çalıştığı kuruma hem meslek örgütüne hem de savcılığa başvurdu.

Sağlık Bakanlığı’nın yürüttüğü disiplin soruşturması henüz sonuçlanmadı. Bu sırada, doktor Erkan Aydın geçici görevle Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne gönderildi. Ayrıca Türk Tabipleri Birliği’de yapılan soruşturma sonucunda Erkan Aydın’a “geçici olarak meslekten alıkoyma" cezası verdi.

Ceza yargılaması sonucunda “cinsel taciz suçunu işlediği, sanığın eylemini hizmet ilişkisinin sağladığı kolaylıktan faydalanarak ve elektronik haberleşme araçlarının kullanılması suretiyle gerçekleştirdiği anlaşıldığından” arttırılarak toplam 11 ay 7 gün hapis cezası verdi.

Tüm bunlara rağmen geçici görevlendirme işlemi sonlandı ve Dr. Aydın tekrar Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki görevine döndü.

Erkan Aydın’la aynı hastanede çalışmak istemeyen asistan hekim D.E., bunun üzerine başhekimliğe başvurdu ve Erkan Aydın’ın başka bir hastaneye gönderilmesini talep etti. Diğer yandan hastanede çalışan 40 çalışan daha Başhekimliğe dilekçe vererek, Dr. Aydın'la birlikte çalışmak istemediğini belirtti. Aynı zamanda Sağlık Bakanlığı ve CİMER’e de sorunlara dair yazı başvuru yapıldı. Son edinilen bilgiye göre, doktor Erkan Aydın, Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’ne gönderildi.