Avukatlardan İstanbul Sözleşmesi için tek ses: "Vazgeçmiyoruz"

Ankara, İzmir, Mersin, Diyarbakır, Van, Batman Barosu Kadın Hakları Merkezleri İstanbul Sözleşmesi için tek ses olarak "Vazgeçmiyoruz" dedi.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 01 Temmuz 2021
  • 17:00

Ankara, İzmir, Mersin, Diyarbakır, Van, Batman Barosu Kadın Hakları Merkezleri İstanbul Sözleşmesi için tek ses olarak "Vazgeçmiyoruz" dedi.

Ankara

 Ankara'da Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar, Ankara Adliyesi'nde "İstanbul Sözleşmesi'nden Vazgeçmiyoruz" başlıklı broşür dağıttı.

Broşür dağıtımı sırasında konuşan Ankara Barosu Başkan Adayı avukat İlke Işık hakları ve hayatları için İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Ankara Barosu da İstanbul Sözleşmesi için adliye önünde basın açıklaması yaptı. "İstanbul Sözleşmesi bizim!” yazılı pankartın açıldığı eylemde baro yöneticilerinden Burcu Mine Gargın yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

"Hüküm altına alınan İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararında ısrar etmek kadına dönük şiddetle mücadeleyi zayıflatmak ve potansiyel suçluları cesaretlendirmek anlamındadır."

Kadın Savunması, sözleşmenin yürürlükten kaldırılmasına karşı Tunalı Hilmi Caddesi'nde "Hayatı Durduruyoruz" pankartı açarak, yolu trafiğe kapattı.

Burada konuşan Kadın Savunma üyesi Buse Üçer, "Öyle tek adamın kararıyla sözleşmeden çekilmiyoruz. Kadınlar olarak bu sözleşmeyi uygulatmaya devam edeceğiz" dedi.

İzmir

İzmir Barosu İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmenin yürürlüğe girmesini ilişkin İzmir Bölge Adliye Mahkemesi önünde basın açıklaması yaptı.

Eylemde açıklamayı İzmir Barosu Genel Sekreteri Av. Perihan Çağrışım Kayadelen yaptı. Sözleşmenin imzalandığı günden bu yana aktif kullanılması için mücadele ettiklerini vurgulayan Kayadelen şunları vurguladı:

“İstanbul Sözleşmesi bizimdir ve siz sözleşmeyi tekrar yürürlüğe sokup her bir maddesini hakkıyla uygulayana kadar biz mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz."

Diyarbakır

Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi, adliye önünde açıklama yaptı. “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz, İstanbul Sözleşmesi yaşatır” yazılı pankartın açıldığı eylemde açıklamayı Kadın Hakları Merkezi üyesi Çiğdem Sevimli yaptı.

Sözleşmeden çekilmenin hukuken yok hükmünde olduğunu belirten Sevimli, Sözleşmeden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Mersin

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi'nin, baroda gerçekleştirdiği basın toplantısında basın metnini Mersin Kadın Hakları Merkezi Başkanı Şirin Güner okudu. Güner'de konuşmadan Sözleşmeden vazgeçmeyecekleri vurgusu yaptı.

Van

Van Kadın Hakları Komisyonu, Van Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. “İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını tanımıyoruz” yazılı pankartın açıldığı eylemde basın metnini Van Kadın Hakları Komisyonu Sekreteri Avukat Şeyma Şen okudu. 

Sözleşmeden vazgeçmeyeceklerini dile getiren Şen'in konuşmasından sonra “Korkmuyoruz, susmuyoruz, vazgeçmiyoruz”, “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” ve “Kararı geri al sözleşmeyi uygula” sloganları atılarak eylem bitirildi.

Batman

Batman Barosu Kadın Hakları Merkezi, baro binası önünde yaptığı eylemde Kadın Hakları Merkezi üyesi Gülbahar Demir açıklama yaptı. Demir, “Sözleşmeden çekilme kararı ile şiddete uğrayan veya öldürülen her kadının sorumluluğu, bu kararı verenlerin üzerindedir” diyerek konuştu.

Mardin

Mardin Barosu Kadın Komisyonu yaptığı açıklamada Avukat Dilan Koç, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini dile getirdi.

Urfa

Urfa Kadın Platformu, Eğitim Sen Urfa Şube binasında basın toplantısı düzenledi. Yaşamevi Kadın Dayanışma Derneği Yöneticisi Selma Köroğlu, verilen kararın yok hükmünde olduğunu belirterek, sözleşmeden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.