YDG: İşkence, tehdit, baskılarınız nafiledir!

Yeni Demokrat Gençlik, sistematikleşen polis saldırılarına ilişkin gerçekleştirdiği basın toplantısında “Tehdit, işkence ve baskılar nafiledir! Gençlik mücadelesini engelleyemeyeceksiniz!” dedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 27 Mart 2024
  • 22:30

Yeni Demokrat Gençlik, sistematikleşen polis saldırılarına ilişkin İHD İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını okuyan Beren Harman gençliğin ve emekçilerin karşı karşıya kaldığı sorunları hatırlattı.

Açıklamanın devamında şunlar belirtildi:

“Yaşamın her alanında devlet şiddetine tanık değilmişiz gibi yoldaşlarımız ve aileleri polisler tarafından aranarak taciz ediliyor. Evlerinin önünde yahut sokakta yürürken önleri polisler tarafından kesilerek tehdit ve taciz ediliyor. Karakolda sohbet adı altında fiziksel, psikolojik işkence dayatılıyor. 31 Ekim-28 Aralık 2023’te Şifanur Çetin yoldaşımızın iki defa farklı ilçelerde polisler tarafından önü kesilerek tehdit edildi.

15 Mart tarihinde ise başka bir yoldaşımız ifade için çağırıldığı İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nde psikolojik ve fiziksel işkence saldırısına uğradı. Devam eden süreçte, 21 Mart’ta polisler tarafından önü kesilen yoldaşımız Ezgi Çetin evinin bulunduğu sokakta kendisini ‘sizin masanızdayım’ diye tanıtan 2 polis tarafından tehdit edildi. Bu saldırılar sırasında, fiziki ve psikolojik işkence durumunu sonlandırmaya çalışan yoldaşlarımız aileleriyle tehdit edildi.

Yeni Demokrat Gençlik olarak bu saldırıların maksatlarının neler olduğunu biliyoruz.

Bu saldırıların, gençliğin gelecek ve özgürlük mücadelesine, örgütlü mücadeleye yönelik olduğunun bilincindeyiz. Devrimci, demokrat, yurtsever gençliğe yönelik gerçekleştirilen baskı ve sindirme politikalarına karşı dün olduğu gibi bugünde kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz. Biz özgürlük mücadelesi yürütüyoruz, sömürüsüz bir dünya yaratma mücadelesi yürütüyoruz, bunu gerçekleştirene kadar bizi bu yoldan alıkoyabilecek hiçbir gücün olmadığını bir kere daha ifade ediyoruz. Geleceğimiz ve özgürlüğümüz için cüreti kuşanacak, örgütlenecek ve mücadeleyi büyüteceğiz.”