"Yaşam için, ekoloji için harekete geçme zamanı!"

Yeşil Sol Parti Adana İl Örgütü, 24 Eylül küresel iklim grevi nedeniyle Abidin Dino Parkında basın açıklaması gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 24 Eylül 2021
  • 14:11

Adana’da iklim eylemi gerçekleştirildi. Yeşil Sol Parti Adana İl Örgütü, 24 Eylül küresel iklim grevi nedeniyle “Yaşam için, ekoloji için harekete geçme zamanı!” şiarı ile Abidin Dino Parkında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Doğayı katlederek sermaye sahipleri, petrol, kömür, otomotiv, uçak, silah sanayicileri kazanmaya devam ettiği vurgulanan açıklamada şunlar ifade edildi:

“Oysa, onlar kazandıkça, hayat kaybediyordu. Çünkü, yaratılan su, toprak, deniz kirliliği bir yana, atmosfer onların çöplüğüymüş gibi davrandılar. İki yüz yıl boyunca atmosfere salınan, başta karbondioksit olmak üzere, endüstriyel zararlı gazlar atmosferde birikti ve küresel olarak iklimin ısınmasına neden oldu. Endüstri öncesine göre, şimdilik 1,2 derece artan sıcaklığın acı sonuçları bütün dünyada yaşanır oldu. Kaliforniya’da devam eden orman yangınları yıllardır söndürülemiyor. Sibirya’da sıcaklık 30 dereceyi buldu ve tarihte ilk defa orman yangınları görüldü. Kanada’da bu yıl aşırı sıcaklardan yüzlerce insan hayatını kaybetti. Buzullar hızla erimeye devam ediyor ve deniz seviyesi yükseliyor. Ülkemizin Karadeniz bölgesinde aşırı yağışlar sellere neden oldu ve yüze yakın insan kaybı yaşandı. Akdeniz bölgesinde ise orman yangınları birbiri ardından geldi, on yılda yanan orman alanından daha fazlası sadece bu yıl yandı. Aynı anda ise Anadolu’da kuraklık vardı, birçok göl kurudu.”

Yeşil Sol Parti Adana İl Örgütü Eş Sözcüsü Hazım Özdemir bir konuşma yaptı. Özdemir, Erdoğan’ın ABD’deki konuşmalardan hareketle, olası imzalanması durumuna işaret ederek şunları ifade etti:

“Paris İklim Anlaşmasını Türkiye’nin onaylaması elbette önemli bir adım olacaktır ama bilinmelidir ki, çok gecikmiş bir adımdır. Paris Anlaşmasından bu yana geçen altı yıl içinde kömür ve petrol gibi fosil yakıtların dünya çapında kullanımı azaltılmamış, aksine çoğalmıştır. Bu yüzden şimdi bütün gözler bu yıl sonunda yapılacak Glasgow toplantısına çevrilmiştir. Bu toplantıdan daha sıkı bir anlaşmanın çıkarılması beklenmektedir.”