Veli-Der yıl sonu raporunu paylaştı

Veli- Der üyeleri Kartal’da yaptığı basın açıklamasında paylaştığı yıl sonu eğitim raporunda en az 2 çocuktan birinin açlığı yaşadığı belirtildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 16 Haziran 2023
  • 19:30

Öğrenci Veli Derneği (Veli- Der) üyeleri Kartal’da yaptığı basın açıklamasında yıl sonu eğitim raporunu paylaştı.

Kartal Meydanı’nda yapılan açıklamada 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı raporu paylaşıldı. Çocukların açlıkla baş başa bırakıldığı vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Çocuklar açlıkla, yoksullukla baş başa bırakıldı. Tüm öğrenciler için ücretsiz yemek, su ve maddi eğitim desteği istiyoruz. Ücretsiz okul yemeğinin yalnızca okul öncesi eğitim ve taşımalı eğitimden yararlanan öğrencilerin devam ettiği pansiyonlarda dağıtılacağı açıklaması çocukların yaşadığı gıdaya ulaşım sorununda bir algı yaratmanın ötesine geçememektedir ve yaşanılan beslenme sorununa çözüm olmaktan oldukça uzaktır. Yoksulluğun, zamların artışı ile beraber en az 2 çocuğumuzdan biri açlığı, yoksulluğu yaşıyor.”

En az beslenme kadar sağlıkta içme suyuna erişimde de zorluk olduğu belirtilen açıklamada talepler şöyle ifade edildi:

“*Tüm okullarda, üniversitelerde tüm öğrenciler için ücretsiz yemek ve içme suyu verilmelidir.

*Açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşayan tüm çocuklara düzenli maddi eğitim desteği verilmelidir.

* Yüz binlerce çocuk yoksulluktan kaynaklı okullarını terk etmek zorunda bırakıldı. Yoksulluk sınırı altında yaşayan tüm öğrencilere her ay düzenli eğitim desteği sağlanmalı!

*Okul dışına çıkan çocukların okullara geri dönüşü sağlanmalı!

*Eğitime yeterli bütçe sağlanmalı!

*Özel okul sahiplerine, dini yapılara aktarılan kamu kaynakları geri alınmalı, kamusal eğitim için kullanılmalı!

*Okullarda deprem ile ilgili önlemler alınmalı, yıkım kararı verilen okullarda güçlendirme değil yıkım kararı uygulanmalı!

*Depremzede tüm öğrencilere, öğretmenlere kalıcı, güvenilir barınma olanakları düzenli maddi destek ve psiko-sosyal destek sağlanmalı!”