“Umut için adalet” nöbetinde 2. gün

Oğlu Umut Gündüz için Meclis kapısı önünde başlattığı Adalet Nöbeti’nde konuşması engellenen Menderes Gündüz, adalet yerini bulana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirti.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 09 Aralık 2021
  • 19:55

Ankara’da 15 Temmuz 2020 tarihinde 19 yaşındaki profesyonel bisikletçi Umut Gündüz’e alkollü şekilde aracıyla çarparak ölümüne yol açan Çağdaş Şenyüz’ün tutuksuz yargılanmasına karşı anne ve baba Gündüz’ün Meclis önünde başlattığı Adalet Nöbeti 2’nci gününde devam etti.

Meclis önünde Adalet Nöbeti tutmak isteyen Gündüz’ün babası Menderes ve annesi Asuman Gündüz polisler tarafından engellendi. Yapılan engellemeye karşı Gündüz ailesi Güvenpark’ta açıklama yaptı.

“Dönüş sağlanmadı”

Ankara’da 7 Aralık tarihinde görülen davanın 2’nci duruşmasının ardından adalet taleplerini 84 milyon yurttaşa duyurmak için Meclis kapısına geldiklerini ifade eden baba Menderes Gündüz, “Dün birçok kez polis ablukası ve engellemelerle karşılaşarak, aşağı indirildik. Bugün de Meclis başkanının özel kalemini arayarak, kendilerinden randevu talep ettik sonrasında Adalet Komisyon’u başkanının özel kaleminden randevu talep ettik ama taleplerimiz karşılık bulmadı. Meclis önüne geldiğimizde Adalet Komisyonu’nun, Meclis Başkanı’nın ise Meclis’te olmadığını, Adalet Bakanlığı’ndan ise olumlu ya da olumsuz herhangi bir dönüş sağlanmadı, muhatap talebimiz karşılık bulmadı” dedi.

“Yarın tekrar Meclis’te olacağız”

Adalet Nöbeti’ne geldikleri sırada polisler tarafından tehdit edildiklerini kaydeden Gündüz, bugün de üstü örtülü tehditlerle karşılaştıklarını söyledi. Gündüz, “Gelmeyin gelirseniz farklı olur gibi” tehditlere maruz kaldıklarını anlatarak şunları söyledi:

“İlk günden itibaren söylüyoruz; adalet yerini bulana kadar hiçbir şekilde evimizde durmayacağız ve bunun takipçisi olacağız. Çünkü katil dışarıda elini kolunu sallayarak normal hayatına devam ederken biz hiçbir şey olmamış gibi evlerimize gidip yatıp uyuyamayız. Bu yüzden önce hukukun üstünlüğü ve adaletin tecelli etmesini bekliyoruz. Bu anlamda da kendimizi hem Umut özelinde hem de yaşanılan diğer katliamlar ve ölümler anlamında sorumlu hissederek, nefesimiz ve enerjimiz olduğu sürece biz burada olacağız. Yarın saat 14’te tekrar Meclis’te olacağız.”

Kaynak:  Mezopotamya Ajansı