Tomruksuyu Koordinasyon Merkezi’ne baskı

Hatay Vali Yardımcısı Harun Kaya Tomruksuyu’nda bulunan merkezi hedef aldı. Halk karara karşı basın açıklaması gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 15 Mart 2023
  • 14:30

Antakya Samandağ’da Tomruksuyu Mahallesi’nde gönüllülerin kurduğu koordinasyon merkezinin boşaltılması için baskı yapıldı.

Tomruksuyu Festival Alanı’nda kurulan merkezde çocuk parkı ve eğitim derslikleri bulunuyor. Hatay Vali Yardımcısı Harun Kaya, valilik tarafından konteynır kent kurulacağı iddiası ile merkezin boşaltılması için baskı yaptı. Tahliye kararını kabul edilmedi ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

Koordinasyon merkezinin depremin ilk gününden itibaren başlattığı çalışmaları aktarılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Fakat bu çabalarımız görmezden gelinerek alana çadır ya da konteynır kent yapılacak bahanesiyle alandan çıkarılmak isteniyoruz. Bu konuyu resmi mercilerle 5 defa görüşmüş olmamıza rağmen bize net bilgi verilmedi. Dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından alanımıza kurulan oyun parkının buraya konteynır kent kurulacağı bahanesiyle kaldırılması istendi. Bizler bu kararı İstanbul Büyükşehir Belediyesi işçileri tarafından öğrendik. Buradan soruyoruz:

*Bu halkın bu toprakların gerçek sahipleri üreticilerine “böyle bir çadır kent konteynır kentte yaşamak istedikleri soruldu mu?

*Sormadıysanız, kimi yerleştirmeyi düşünüyorsunuz?

*Burada yaşanan göçün önemli nedenlerinden birinin de eğitim eksikliği, sosyal kültürel faaliyetlerin durması gibi nedenlerden kaynaklı olduğunu biliyor musunuz?

Bugüne kadar resmi kurumların yapması gereken bu faaliyetleri tamamen yerli, başka şehir ve ülkelerden gerek bölgeye gelen gerek uzaktan bizi destekleyen gönüllülerimizin maddi ve manevi destekleriyle yaptık.”

“Festival alanı eğitim ve kültür-sanat için bize tahsis edilsin”

Tomruksuyu Festival Alanının eğitim için ayrılması talep edilen açıklamanın devamında şunlar vurgulandı:

“Bizler, hem Koordinasyon Merkezi hem de yerel halk olarak Tomruksuyu Festival alanının eğitim için yerli halk olan bizlere verilmesini talep ediyoruz. Bizler resmi kurumlardan herhangi bir şekilde kitap istemiyoruz, silgi istemiyoruz, kalem istemiyoruz materyal kaynakları istemiyoruz. Biz tüm bunları temin edecek güce ve kararlılığa sahibiz. Bizim istediğimiz tek bir şey var buranın eğitim ve kültür sanat çalışmaları için bizlere tahsis edilmesini talep ediyoruz.

Son olarak 38 gündür pikapları kullanan şoförlerden tutun, çadırları kuran kaynakçılara, gönüllü olan öğretmenlerimizi, yerelden ve dışarıdan gelen çeşitli meslek gruplarından tüm emekçilere teşekkürlerimizi borç biliriz. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlarız.”

Basın açıklamasının ardından alanda bulunanların bekleyişi devam ediyor.