TMMOB'dan eylem haftası

TMMOB "Geziye, emeğimize, mesleğimize sahip çıkıyoruz!" şiarıyla pek çok yerde basın açıklaması ve basın toplantısı gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 17 Mayıs 2022
  • 09:30

TMMOB “Geziye, emeğimize, mesleğimize sahip çıkıyoruz” şiarıyla başlattığı kampanya kapsamında eylemlerini sürdürüyor.

Kampanya dahilinde İskenderun, Urfa, Batman, Karadeniz Ereğli ve Zonguldak’ta da basın toplantısı gerçekleştiren TMMOB üyeleri saldırılara boyun eğmeyeceklerini vurgulayarak taleplerini yineledi.

Denizli Çınar Meydanı’nda yapılan eylemde basın açıklamasını TMMOB 2. Başkanı Selçuk Uluata okudu. Uluata, Gezi Davası sonrası gerçekleşen tutuklamaları ve Yargıtay’ın Canan Kaftancıoğlu kararını hatırlattı. Cezalandırılmak istenenin mücadele olduğunu belirten Uluata acil taleplerini şu şekilde sıraladı:

“-Nitelikli işgücümüzün heba olmasına neden olan işsizlik sorunu derhal çözülmelidir.

-Tüm meslektaşlarımıza güvenceli istihdam sağlanmalıdır.

-SGK ile TMMOB arasında ücretli çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarının “Asgari Ücret Denetim Protokolü” ivedilikle yürürlüğe konulmalıdır.

-Kamuda mühendis, mimar ve şehir plancılarının istihdamı artırılmalıdır.

-Kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarının ücretleri ve özlük hakları iyileştirilmelidir, ek göstergeler 4800-6400 aralığına yükseltilmelidir.

-KHK ile haksız ve hukuksuz biçimde kamu görevinden ihraç edilen meslektaşlarımız tüm haklarıyla birlikte derhal görevlerine iade edilmelidir

-Özelleştirme uygulamalarına son verilmeli, yeniden kamulaştırma yapılmalıdır. Ülkenin yaşanabilir hale gelmesi için tüm alanlarda kamucu politikalar benimsenmelidir.

-Ülkemizin doğal kaynaklarını, ormanlarını, tarım alanlarını ve tarihi mirasını yağmalamayı amaçlayan tüm düzenlemeler geri çekilmelidir.

-Kamusal ve mesleki denetimler toplum güvenliğinin sağlanması açısından zorunludur, serbestleştirme uygulamalarına son verilmelidir.

-Gezi Tutsakları bir an önce serbest bırakılmalıdır. Gezi Direnişi nasıl ki bu ülkenin yüz akı ve onurlu tarihinin bir parçasıysa, Gezi Direnişi Davasında yargılanan tüm arkadaşlarımız da bizim yüz akımız ve onurlu tarihimizin bir parçasıdır.”

Basın açıklamasının ardından Denizli’de devam eden Adalet Nöbeti ziyaret edildi.