TMMOB eylemleri sürüyor

TMMOB Gezi davası kararını gerçekleştirdiği eylemler ve Adalet Nöbetleri ile protesto ediyor.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 20 Mayıs 2022
  • 23:15

Gezi Davası Kararları TMMOB tarafından protesto ediliyor. Bir yandan “Geziye, emeğimize, mesleğimize sahip çıkıyoruz” şiarıyla eylemler yapılırken diğer taraftan üç kentte Adalet Nöbetleri tutuluyor.

“Geziye, emeğimize, mesleğimize sahip çıkıyoruz”

“Geziye, emeğimize, mesleğimize sahip çıkıyoruz” başlığıyla yapılan kampanya kapsamında Bursa, Adana, Artvin, Edirne ve Antep’te basın toplantıları ve açıklamalar gerçekleştirildi.

Ortak okunan metinde şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemiz ekonomiden siyasete kadar her alanda büyük bir kriz içerisinde.

Krizin sorumlusu olan iktidar, halkın acil sorunlarına çözüm üretmek yerine toplumsal muhalefeti susturarak başarısızlığının üstünü örtmeye çalışıyor.

Son günlerde birbiri ardına yaşanan hezeyanların altında, iktidarın bu çözümsüzlüğünün telaşı yatıyor. Ülke tarihimizin en kitlesel ve uzun süreli halk hareketlerinden biri olan Gezi Direnişi ve Canan Kaftancıoğlu davalarında birbiri ardına verilen mahkumiyet kararları iktidarın çaresizliğinin dışavurumudur.”

Açıklamada talepler sıralandı ve son olarak şunlar vurgulandı:

Bu taleplerimizi hayata geçirmek için mücadeleyi büyüteceğiz. Sesimizi ülkenin her yanında yayacağız.

Yaşadığımız tüm baskılara rağmen demokrasiye, özgürlüklere, bağımsızlığa, laikliğe ve toplumculuğa olan bağlılığımızdan taviz vermeyeceğiz.

Ülkemizi kasıp kavuran kriz koşullarında meslektaşlarımızın ekonomik, demokratik ve mesleki faydalarının geliştirilmesi için mücadele etmekten de vazgeçmeyeceğiz!

Türkiye’nin içinden geçtiği bu karanlık dönemde, Gezi’ye, emeğimize ve mesleğimize sahip çıkacağız!

Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!”

Adalet Nöbetleri'nin 25. günü

TMMOB’a bağlı odaların Gezi Davası kararına karşı başlatmış olduğu Adalet Nöbetleri İstanbul, Ankara ve İzmir’de 25. gününde de devam etti.

İstanbul Büyükkent Şubesi önünde devam eden nöbeti İnşaat Mühendisleri Odası ve Kadıköy Kooperatifi sürdürdü. Nöbeti Türkiye Ormancılar Derneği Marmara Şubesi, Halkevleri, Kaldıraç ziyaret etti.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi önünde de 25.gününde nöbet devam etti.

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi önünde devam eden Adalet Nöbeti’ni Peyzaj Mimarları Odası ve Konak Kent Konseyi devraldı.