Timtik ve Kozağaçlı davası görüldü

ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve ÇHD Üyesi Avukat Barkın Timtik hakim karşısına çıktı. Kozağaçlı ve Timtik'in tutukluluğunun devamına karar verildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 07 Nisan 2021
  • 14:45

Halkın Hukuk Bürosu avukatı Barkın Timtik ve Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın yargılandığı davanın duruşması görüldü. 

Duruşmada konuşan Kozağaçlı şunu ifade etti:

“Adil yargılama yapılsaydı Ebru Timtik hayatta olurdu, Aytaç sakat kalmazdı, biz senelerdir tutuklu olmazdık. Boğazımıza kadar usul rezilliğine battık. Ebru’nun bize bir vasiyeti var: Adalet” 

"Bu dosyanın arasında bir avukatın canı var”

Ölüm orucunda hayatını kaybeden Avukat Ebru Timtik'in kardeşi Avukat Barkın Timtik ise "Bu dosyanın arasında bir avukatın canı var” dedi. 

Kozağaçlı ve Timtik'in beyanlarının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma 15 Eylül'de yapılacak. 

***

Barkın Timtik ve Selçuk Kozağaçlı’nın davası için uluslararası heyetin yanı sıra milletvekilleri de davada hazır bulundu. Fransa, İsviçre, İspanya ve İtalya’dan meslektaşlarına destek için gelen avukatlar, duruşmaya cüppeleriyle katıldı.

ÇHD: “Meslektaşlarımız ve uluslararası heyet ile birlikte duruşma salonu önündeyiz”

Çağdaş Hukukçular Derneği sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile şunları vurguladı: “Meslektaşlarımız ve uluslararası heyet ile birlikte duruşma salonu önündeyiz. Mahkeme başkanının görüşmeyi reddetmesi nedeniyle büyük salon tahsisi sağlanmıyor ve kimsenin ayakta alınmayacağı iletildi.”

HHB: “Bu süreçte duruşmaya katılım ve sahiplenme biraz daha önem kazanmıştır”

HHB, avukatları sahiplenme çağrısı yaparak, “Bu süreçte duruşmaya katılım ve sahiplenme biraz daha önem kazanmıştır” dedi.

Halkın Hukuk Bürosu (HHB) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile şunları ifade etti: 

“7 Nisan’da Selçuk Kozağaçlı ve Barkın Timtik’in tutuklu yargılandığı dosyanın duruşması görülecek. Yargıtay’ın 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını Kozağaçlı ve Timtik yönünden bozmasının ardından 2013 ÇHD dosyası ve 2017 dosyası birleşti. Böylece uzun tutukluluk nedeniyle tahliye edilme ihtimalleri doğdu. Bu nedenle katılım ve sahiplenme biraz daha önem kazandı.”