“Tasarı çekilene kadar sokaklarda olacağız!”

Hayvan hakları savunucuları, sokak köpeklerinin uyutulmasını içeren yasa teklifine karşı yaptığı eylemlerde “Tecrit ve katliam tasarısı meclisten geri çekilene sokaklarda olacağız” dedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 23 Mayıs 2024
  • 19:30

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi ve Hayvan, Yaşam, Özgürlük İnisiyatifi sokaktaki köpeklerin uyutulmasına ilişkin yasa taslağına karşı birçok ilde eylem yaptı.

TBMM'deki Milli Egemenlik Parkı'nda yapılan eylemde basın açıklamasını okuyan Hayvan, Yaşam, Özgürlük İnisiyatifi kurucularından Güliz Gündüz, şunları söyledi:

“Bugün; Cumhurbaşkanlığı, AKP, iktidarın küçük ortakları olan gerici siyasi partiler ve Tarım Bakanlığı tarafından öne sürülen 'tecrit ve katliam odaklı' yasa tasarısına karşı, sokakta yaşayan köpekleri, yani mahalle sakinlerimizi savunmak için buradayız, tek bedeniz. 'Ötenazi, uyutma, doğal yaşam alanı, Avrupa modeli' gibi yumuşatılmış ifadeler ile sokakta yaşayan köpeklerin ömür boyu hapsedilmesine ve öldürülmesine yönelik 'etik dışı ve kanun dışı' uygulamaları protesto etmek, hayvanların yalnız olmadığını haykırmak için buradayız.”

Açıklamanın devamında şunlar ifade edildi:

“Hissiz birer eşyaymış gibi, hayvanların kataloglardan, internetten, merdiven altından yasal ve yasa dışı üretimine, satışına ve ticaretine izin verip hayvan terk etme fiillerine caydırıcı cezalar getirmeyen yasa yapıcıların sorumluluğunu köpeklere yıkamazsınız. Geçici bakımevlerinde ve toplamalar sırasında hayvanlara yönelik şiddet ve işkence fiillerinde bulunan belediye çalışanlarının, veteriner hekimlerin ve emri veren belediye başkanlarının 'soruşturma engeline takılmadan yargılanmasına' engel olan iktidarın ve siyasi partilerin ellerindeki kanı köpeklere bulayamazsınız.”

Açıklamanın sonunda şunlar belirtildi:

“Yok etmeye çalıştığınız milyonların hak ve adalet anlayışı, beraber yaşamayı nesilden nesile aktarmaya devam eden kültürel kodlarımız buna izin vermeyecek. Sokaktaki dostlarımızı öldürmeyi hedefleyen tecrit ve katliam tasarısı meclisten geri çekilene kadar her gün sokaklarda olacağız. Etik, bilimsel ve yaşam hakkından taraf olan tek çözüm kısırlaştırmak, yerinde yaşatmak, üretim ve satışı yasaklamaktır.”