Soylu’dan Cumartesi Anneleri’ne saldırı açıklaması: İstismara izin vermedik!

Süleyman Soylu, Cumartesi Anneleri’nin 700. eylemine yönelik polis saldırısına ilişkin konuştu. Soylu “İzin vermedik çünkü artık bu istismarın ve kandırmacanın son bulmasını istedik” dedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 27 Ağustos 2018
  • 09:19

AKP’nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir kez daha soysuz bir açıklama yaptı. Cumartesi Anneleri’nin 700. Hafta eylemine yönelik polis saldırısına ilişkin konuşan Soylu, “700. gösterilerini yapmak istediler, izin vermedik çünkü bu istismarın ve kandırmacanın son bulmasını istedik” dedi.

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için 700. Kez Galatasaray Meydanı’nda buluşan Cumartesi Anneleri’nin eylemine polis saldırmış, onlarca kişi gözaltına alınmıştı. Saldırı, kamuoyunda tepki toplamıştı.

Bugün Eğitim Daire Başkanlığı Durmuş Yalçın Konferans Salonu’nda düzenlenen “104. Dönem Kaymakamlık Kursu Açılış Programı”na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumartesi Anneleri’ne yönelik polis saldırısı hakkında konuştu. 700 haftadır devam eden eylemlerin “istismar” ve “kandırmaca” olduğunu öne süren Soylu, bir kez daha “terör” demagojisi eşliğinde saldırıyı meşrulaştırmaya çalıştı. Soylu, “700. gösterilerini yapmak istediler, izin vermedik çünkü bu istismarın ve kandırmacanın son bulmasını istedik. Anneliğin terör örgütünce istismar edilmesine, teröre kılıf yapılmasına göz mü yumsaydık?" diye konuştu.

Çocuğu polis tarafından öldürülen bir anneyi meydanda yuhalatan Tayyip Erdoğan memuru Soylu, annelik kavramı üzerinden mağduriyet oluşturulduğunu öne sürerek şunları söyledi: “Bugün terör örgütleri, bu odaklar eliyle bir başka istismar alanı peşinde koşuyorlar, anne istismarı. Yapılmak istenen çok açıktır. Annelik kavramı üzerinden bir mağduriyet oluşturup, hem teröre bir mağduriyet maskesi giydirmeye çalışıyorlar, hem de toplumu ayrıştırmaya çalışıyorlar.”

Yanı sıra Soylu, Galatasaray Meydanı’nın yasaklanmasına ve polis ablukasına alınmasına da kılıf uydurarak, “terör örgütlerinin sözde ortak meşruiyet alanı haline getirilmesine müsaade etmeyeceklerini” öne sürdü.