SES’ten baskıya karşı ve promosyon eylemleri

SES üyesi sağlık emekçileri, promosyon anlaşmasına tepki göstererek, böylesi anlaşmayı kabul etmeyeceklerini belirterek basın açıklaması düzenledi. Dersim Şubesi ise sosyal hizmetlerde siyasi kadrolaşmaya, baskı, sürgün ve mobbinge karşı basın açıklaması gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 22 Aralık 2022
  • 21:30

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) baskı ve mobinge karşı ve promosyon eylemleri yaptı.

İstanbul’da promosyon eylemi

SES Aksaray Şubesi, promosyon anlaşmalarına dair yapılan ve resmi bir nitelik taşımayan açıklamalara yönelik tepkisini Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi önünde basın açıklaması yaparak gösterdi. 

Eylemde konuşan SES Aksaray Şube üyesi Hande Rida Karakaya, promosyon anlaşması ile ilgili resmi bir açıklama olmamasına rağmen kimi resmi kurumların promosyon anlaşmasının imzalandığına dair haberlerin sosyal medyada paylaşılmasına tepki gösterdi. Yapılan açıklamalardaki bu anlaşmayı kabul etmeyeceklerini vurgulayan Karakaya, böyle bir anlaşma geçekten varsa, iptal edilmesini istedi.

Dersim’de baskılara karşı eylem

SES Dersim Şubesi, sosyal hizmetlerde siyasi kadrolaşmaya, baskı, sürgün ve mobbinge karşı basın açıklaması gerçekleştirdi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde yapılmak istenen basın açıklaması polis yığılması Sanat Sokak’ında gerçekleştirildi.

İl müdürlüğünden Sanat Sokak’ına kadar yapılan yürüyüşün ardından SES Dersim Şubesi adına basın açıklamasını Kahraman Yürük yaptı. Sorunları sıralayan Yürük sorunun muhataplarına şöyle seslendi:

“*Personel arası ayrımcılığa, mobbinge, keyfi görevlendirilmelere son verilsin iş barışı sağlansın *Personel görevlendirilmelerinde ve idareci atamalarında liyakat esas alınsın.

*Keyfi tutanaklara ve sürgün tehditlerine son verin!

*Mesleki alanımıza yönelik olmayan işlerde zorla çalıştırılmaktan vaz geçilsin.

*Soruşturmalar adil ve şefaf bir şekilde yürütülsün. Neredeyse ülkenin tamamında tüm bu sorunların temelini oluşturan siyasal kadrolaşmaya son verilsin."