SES: Savaşa karşı barış, ölüme karşı yaşam!

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, 9. Dönem 8. Merkez Temsilciler Kurulu toplantısında savaşa karşı tutumunu açıkladı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 18 Ekim 2019
  • 14:04

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) 9. Dönem 8. Merkez Temsilciler Kurulu toplantısında sendikanın savaşa karşı tutumu açıklandı.

Ankara Akar Otel’de gerçekleşen toplantıda, Merkez Temsilciler Kurulu adına ortak açıklamayı SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara okudu.

Savaşın sakatlık, ölüm, insanların yerlerinden yurtlarından göç etmesi, ekolojik ve yerleşim yerlerinin yıkımı, açlık, yoksulluk ve toplum sağlığının yok edilmesi anlamlarına geldiğini belirten Kara “Ülkemizde ve dünyada darbelerin, savaşların ve ekonomik krizlerin bedelini zenginler değil, ne yazık ki yoksul emekçi halklar ödemektedir” dedi.

Savaşın bedelini asıl olarak ödeyenin Ortadoğu halkları olduğunu dile getiren Kara, savaşın karşısında özgürlük ve barış mücadelesini yükseltme çağrısında bulundu.

Nusaybin ziyareti

Açıklamada, TİHV, İHD Genel Merkezi ile Diyarbakır ve Mardin SES Şubeleri ve Tabip Odaları’nın, işgal saldırısının etkilerini yerinde incelemek, özellikle sağlık boyutu ile ortaya çıkan sorunları tespit etmek ve sağlık emekçileri ile değerlendirmelerde bulunmak üzere 14 Ekim’de Nusaybin’e bir ziyaret gerçekleştirdikleri belirtildi. Nusaybin’deki ölümlerin 2 havan topundan kaynaklandığını ifade eden Kara, “2 havan topunun sonucu böyle iken, sürdürülen savaşın toplamda nasıl sonuçları olacağını kestirmek ne yazık ki güç değildir” dedi.

Serêkaniyê’deki doktorlardan çağrı

Kara, Nusaybin’e olan ziyaretleri dışında aldıkları duyumları şöyle aktardı:

“Serekaniyê’den doktorlar tarafından yapılan acil çağrıda, Serekaniyê’de mahsur kalan siviller olduğu ve yaralı oldukları, bombardımanın sürmesi nedeniyle tahliye edilemedikleri ifade edilmekte ve tahliyelerin yapılabilmesi için bir insani koridor açılması çağrısında bulunulmaktadır. Ayrıca, doktorların çağrısında Türkiye tarafından uluslararası yasak silahların kullanıldığı iddia edilmektedir.

“Yine sosyal medyada yapılan paylaşımlara göre Serekaniye’de hastanelerin bombalandığı iddiaları paylaşılmaktadır.”

Kara, son olarak savaşın her türlü faturasının halklara ödettirildiğine vurgu yaparak, “Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak her zaman ve her koşulda savaşa karşı barışı, ölüme karşı yaşamı savunacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz” dedi.