Şenyaşar ailesinin nöbeti sürüyor

Botanlı Barış Anneleri Meclisi üyeleri, 184 gündür adalet nöbetinde olan Emine Şenyaşar’ı ziyaret ederek, adalet ve barışın sağlanması çağrısı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 08 Eylül 2021
  • 15:32

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşini ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbet ve destek ziyaretleri devam ediyor. 

Şırnak Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak ilçe örgütleri eylemlerinin 184’üncü gününde, “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alanda Emine ve Ferit Şenyaşar’ı ziyaret etti. HDP Cizre İlçe Eşbaşkanı Zilan Ecevit ile Silopi Eşbaşkanı Zozan Aşkın ve onlarca kadının yer aldığı heyet, “Adalet gelsin zulüm bitsin”, “Adalet istiyoruz” yazılı dövizler ile karşılandı. 14 Aralık 2015 tarihinde sokağa çıkma yasakları sırasında katledilen 3 Kürt kadından Fatma Uyar'ın annesi Hatice Uyar ile Pakize Nayır'ın annesi Behiye Nayır da Emine'yi ziyaret edenler arasında yer aldı.  

“Çocuklar ölmesin”

Şenyaşar ailesi ile birlikte bir süre oturma eylemi yapan heyet, ziyarete dair basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada ilk olarak konuşan Barış Annesi Emine Akış şunları ifade etti:

“Barış anneleri olarak bugün Urfa’da Emine Şenyaşar’ı ziyaret ettik. Onu desteklediğimizi söylemek için geldik. Anne 6 aydan fazladır burada sıcağa rağmen adalet için oturuyor. Bizde adalet talep ediyoruz. Biran önce anne Emine Şenyaşar ve bütün anneler için adalet sağlanmalı. Adalet gelirse barış gelir. Dünyanın bütün kadınları Emine Şenyaşar’a sahip çıkmalı. Emine  Erdoğan’da bir kadın ve anne. O da bir anne 6 aydan fazladır burada oturan anneyi görmüyor mu? Biz anne ve kadınlar olarak barış istiyoruz. Kimsenin çocukları ölmesin, tutuklanmasın.” 

“Öldürmeyi bırakın”

Ardından söz alan Barış Annesi Nuriye Admiş ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Emine anneye çok haksızlık yapıldı ve hala yapılmaya devam ediliyor. Bu zulmün başka örneği yok. Biz adalet arıyoruz, Emine anne 6 aydır burada ama devletin bir tek yetkilisi onu görmüyor. Ona şiddet uyguluyorlar. Akşamları televizyonda görünce üzülüyoruz. ‘Kürt arkadaşlarımız’ diyorlar nerede kaldı kardeşlik. ‘Kardeşiz’ deyip bizi öldürmeyi bırakın.” 

“Tüm anneler burada olmalı”

Barış Annesi Hatice Beytur de kadınların barış ve adalet istediğini vurgulayarak, “Bütün kadınlar bugün burada olmalı. Urfa ve Suruç’lu anneler Emine Şenyaşar’ı yalnız bırakmamalı. Vicdanlı herkes bu anneye sahip çıkmalı, sahip çıkmazsa yarın adalet onları için de lazım olduğunda kimseyi yanlarında bulamayacaklar” ifadelerini kullandı.

Açıklama, “Hak hukuk adalet” sloganları ile son buldu.