Sel felakete dönüştü

Deprem bölgesi Adıyaman’da konteyner sele kapıldı iki kişi yaşamını yitirdi. Urfa'da 12 kişi yaşamını yitirirken, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni su bastı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 15 Mart 2023
  • 11:30

Alınmayan önlemler ve rant politikaları sonucunda doğa olayları felakete dönüşmeye devam ediyor. Deprem öncesinde ve sonrasında ihmal ve rant politikalarının sonuçları yüzbinlerce insanın canına mal oldu. Saray rejiminin bakanları “kader planı”ndan bahsederken emekçiler ölüme ve açlığa terk edildi.

Deprem bölgesinde meydana gelen sel de toplamda 14 kişi yaşamını kaybetti.

Adıyaman’da konteyner sele kapıldı ve bir kişi hayatını kaybetti

Depremin yıktığı Adıyaman’da plansızlık can almaya devam ediyor. Çadır kentlerin ve konteynerlerin uygun olmayan alanlara kurulması depremzedelerin yaşam koşullarını ağırlaştırıyor. Bölgedeki yağıştan kaynaklı çadır kentler su altında kaldı.

Adıyaman’ın Tut ilçesinde ise konteynerin sele kapıldığı, iki kişinin yaşamını yitirdiği ve kayıplar olduğu açıklandı. Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesine koordinatör olarak atanan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, sağanak nedeniyle tüm bölgeyi etkileyen afette bir konteynerin suya kapıldığını ve bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Resmi açıklamanın yanı sıra kayıbın daha fazla olduğu ifade ediliyor.

Urfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni su bastı

Yoğun yağmur yağmasının ardından Urfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde su baskını yaşandı. Su baskını nedeniyle yoğun bakımdaki hastalar başka hastanelere sevk edildi.

Yağış nedeniyle Urfa’da okullarda 1 gün tatil ilan edildi. Urfa Valisi Salih Ayhan kentteki sel felaketinde ilk olarak 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Urfa’da meydana gelen selin ardından Bozova-Hilban karayolu çöktü. Karayolunun 8’inci kilometresinde Devkil mevkiinde yol çöktü, geçiş trafiğe kapatıldı.

Urfa'da, Tandoğan Mahallesi'nde bulunan Yavuzlar Apartmanı'nın bodrum katındaki dairede beş kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı. Kentte toplamda 12 kişi yaşamını yitirdi.

Urfa’da AKP’li başkana tepki

Urfa’da “incelemelerde” bulunacağını söyleyen AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abiden Beyazgül’e çevrede bulunanlar tepki gösterdi. Belediye Başkanı yuhalandı ve protesto edildi. Polis ve zabıtalar ise araya girerek Beyazgül’ü alandan uzaklaştırdı.

Malatya'nın köylerinde sel baskını

Depremden ağır hasar alan Malatya'da Akçadağ ilçesi Sincik ve Gölpınar köyleri de yaşanan yağış sonrası selden etkilendi. Bölgeden elimize ulaşan videolarda yıkımın ve selin boyutları görünüyor...