Sarıyer’de ÇEDES protestosu

Sarıyer Emek ve Demokrasi Güçleri ÇEDES’in pilot ilçesi seçilen Sarıyer’de yaptığı eylemde “Genç gönüllüler çocuk gönüllüler ile buluşuyor projesi ve ÇEDES uygulamaları sona ersin” dedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 17 Mart 2024
  • 09:30

Sarıyer Emek ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla 16 Mart’ta Sarıyer İDO İskelesi önünde “Çocukların geleceğinin ‘MESEM’ ve ‘ÇEDES’ üzerinden karartılmasına izin vermeyelim!” şiarıyla eylem yapıldı.

Eylemde Sarıyer’in ÇEDES projesinde pilot ilçe seçilmesine tepki gösterildi. “Eğitim Diyanet’in değil öğretmenlerin işidir. Genç gönüllüler çocuk gönüllüler ile buluşuyor projesi ve ÇEDES uygulamaları sona ersin!” yazılı pankartın açıldığı eylemde okunan basın metninde şu ifadelere yer verildi:

“Sarıyer Emek ve Demokrasi Güçleri olarak, toplumun bütün bireylerinin, temel insan hakları ve özgürlükleri doğrultusunda, herkesin kendi anadilinde, cins ayrımcı olmayan, eşit, demokratik, laik, bilimsel, parasız ve kamusal nitelikli eğitim görmesini savunuyoruz. MESEM ve ÇEDES projeleri uluslararası sözleşmelerde yer alan, çocukların hakları ve eğitimi ile ilgili temel haklara ve özgürlüklere temelden aykırıdır ve derhal durdurulmalıdır.

Çocuklarımızın ve öğrencilerimizin siyasi iktidarın kendi siyasi hedeflerine ulaşmak için hayata geçirilen MESEM, ÇEDES ve ‘Genç gönüllüler çocuk gönüllüler ile buluşuyor’ gibi projelerin parçası haline getirilmesine sessiz ve tepkisiz kalmayacağımız bilinmelidir. Bu konuda eğitim ve bilim emekçileri başta olmak üzere, öğrencilerimizi, velilerimizi ve tüm halkımızı MESEM ve ÇEDES uygulamalarına karşı birlikte tutum almaya ve ortak mücadeleye davet ediyoruz.

Okullarımızın para odaklı ve dini içerikli faaliyet ve etkinliklerin değil, laik ve bilimsel eğitimin mekânları olması için bütün gücümüzle mücadele edecek, iktidar eliyle hayata geçirilen MESEM ve ÇEDES dayatmasına bütün gücümüzle karşı koyacağız. Son olarak bizler diyoruz ki;

Dersi öğretmen verir, ders okulda verilir!

Karanlığa teslim olmayacağız!

Bilimsel eğitim, laik yaşam!”